Annons
Annons

Johan Fyrberg i EEF:s webinarie om hästvälfärd – anmäl dig här för att delta

Foto: Bildbyrån/Mathias Bergeld

Det europeiska ridsportförbundet EEF har genomfört en enkät om hästvälfärd i samarbete med organisationen World Horse Welfare. Resultatet kommer presenteras i ett webinarie måndagen den 15 april.

Enkäten togs fram av EEF för att kunna utvärdera var branschen står idag när det kommer till hästvälfärdsfrågor.

– Det här är en extremt viktig fråga. Hästen är i centrum för allt vi gör och deras välbefinnande bör vara av yttersta prioritet för alla i vår bransch. De fall som senaste tiden har avslöjats är otroligt oroande för vår sport och skadligt för det förtroende vi har byggt upp hos allmänheten. Det är av högsta vikt att vi får förståelse för hur djupt problemen går och stöttar våra nationella förbund i att agera mot det, säger EEF:s ordförande Theo Ploegmakers i ett pressmeddelande Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sista dagen att svara på enkäten var den 5 april och svaren har nu analyserats och kommer diskuteras i en digital panel bestående av bland annat de nationella förbunden som är anknutna till EEF, däribland Sverige som representeras av generalsekreterare Johan Fyrberg. Webinariet äger rum måndagen den 15 april kl 15.00 och det är öppet för allmänheten.

Publicerad:

Aktuellt