Annons
Annons

Peder Fredricson över magisk poänggräns när Hansson WL tog ny topplacering

Vilka stjärnor! Peder Fredricson och Hansson WL har radat upp topplaceringar i världscupen säsongen 23/24.

Foto: Roland Thunholm

Det slog gnistor om omhoppningen vid världscupdeltävlingen i London. Då slog sig Peder Fredricson och Hansson WL in på en fjärdeplats, säkrade 13 nya världscuppoäng och gick upp på sjunde plats totalt.
– Han har varit otroligt bra hittills i världscupen och idag också, säger Peder Fredricson om den superstabila stjärnhästen.

Ben Maher fick stående ovationer när han som siste ryttare ut gick om ledande Scott Brash och säkrade en brittisk dubbel i ExCel Arena i London på söndagen. Med tiden 38,42 sekunder var Peder och Hansson WL (äg: Astrid Ohlin & Måsel AB) 1,24 bakom vinnartiden.

– Jag fick ett galoppsprång för mycket på en linje där jag gjorde sju i stället för sex. En miss som kostar, säger Peder.

Min bästa världscupsäsong någonsin.

Tre starter med placeringarna sexa, tia och fyra var säsongens världscupfacit för Hansson WL inför deltävlingen i London. Tillsammans med söndagens fjärdeplats betyder det totalt 43 världscuppoäng med sex omgångar kvar.

– Jag skulle säga att det är min bästa världscupsäsong någonsin. Jag har oftast satsat på mästerskapen men i och med olyckan i Stockholm i somras så missade jag utomhussäsongen och då ville jag göra en satsning på världscupen, säger Peder.

Han har haft en väldigt bra utveckling, det känns lovande.

43 poäng brukar de allra flesta år betyda en biljett till världscupfinalen.

– Jag har ju några tävlingar kvar också nästa år, så får vi se hur det slutar.

Innan julledighet väntar Grand Prix i London på måndagen. Det är SV Vroom de La Pomme Z (äg: SWE SMS AB) som tar sig an uppgiften, nioåringens största hittills i karriären.

– Han har haft en väldigt bra utveckling, det känns lovande. Jag har ju flera superfina nioåringar i stallet och jag verkligen glad att jag har dem, säger Peder Fredricson om sina framtida stjärnor SV Vroom De La Pomme, H&M Bahia (äg: Bahia Group) och Expression from Second Life Z (äg: Astrid Ohlin).

I söndagens världscup startade också Angelica Augustsson Zanotelli och Kalinka van de Nachtegaele (äg: Jennifer Carmichael och Malin Sköld Invest AB). Efter ett missförstånd på hinder nummer ett fanns inte lugnet där för dagen och ekipaget slutade på 33 fel inklusive tidsel.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Aktuell ställning Världscupen Västeuropeiska ligan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Resultat Världscupen London:

1,60-hoppning med omhoppning

1) Ben Maher, Storbritannien, Enjeu de Grisien, 0+0 fel, 37,18 sek
2) Scott Brash, Storbritannien, Hello Jefferson, 0+0 fel, 37,80 sek
3) Daniel Coyle, Irland, Legacy, 0+0 fel, 37,99 sek
4) Peder Fredricson, Sverige, 0+0 fel, 38,42 sek
32) Angelica Augustsson Zanotelli, Sverige, Kalinka van de Nachtegaele, 33 fel, 84,24 sek

 

Publicerad:

Aktuellt