Annons
Annons

Sunne Ryttarförening kniper första etappen

Ryttaren Hege Carling, märkeskontorllanten Maja Ellsberg och ridskolehästen Chippen. Foto: Lisa Härdne

Nu är Ridborgarmärket 2024 igång på allvar och vi har vår första etappsegrare, Sunne Ryttarförening. Lagledare Elisabeth Andersson är nöjd,
⁃ Vad roligt! Vi har verkligen kämpat för det här, säger Elisabeth.

Det är i egenskap av engagerad medlem som Elisabeth Andersson tog initiativ till att föreningen skulle delta i årets tävling. Hon har tidigare varit delaktig i segerrika Lilla Edets Ridklubbs Länk till annan webbplats. framgångar.
- Vi skulle behöva nya hinder så jag sålde in idén om Ridborgarmärket. Med en etappsegern i ryggen tror jag vi kommer bli ännu mer motiverade, säger Elisabeth.

Föreningen har haft Ridborgarmärket-vecka, bjudit in familjer och haft med två hästar till en marknad på orten. Finalen och förstapriset är målet, men hur de ska nå dit vill Elisabeth inte avslöja.
- Det finns en plan, det gör det. Men den vill jag inte avslöja, säger hon.

Ingenting är avgjort

Vinnarna av varje etapp samt final får välja pris från olika grenar. Priserna kommer från Ydre Grinden. Sunne Ryttarförening får nu välja mellan:

  • Hinderpaket – Koppelräck med vågigt plank.
  • Markarbetespaket – Cavaletti, små block.
  • Fälttävlanspaket – Hinder SkiJump 70 cm

Ytterligare två etapper återstår samt den stora finalen där bland annat en hel hinderpark ligger i potten. Ingenting är avgjort och om du vill ta dig an utmaningen så kan du läsa allt om hur det går till HÄR.

Publicerad:

Aktuellt