Annons
Annons

Svensk femteplats i Madrids världscuphoppning

Foto: Emma Wallskog/Bildbyrån

Med King Edward och Iliana hemma i stallet var det Calizi som fick axla rollen som förstahäst när Henrik von Eckermann red världscupen i Madrid. Och som hon gjorde det.

Tio ekipage gick till omhoppning när sjätte omgången av hoppningens världscupserie avgjordes i spanska huvudstaden Madrid.

Henrik von Eckermann och tioåriga skimmelstoet Calizi (äg: Dufour Stables AG) satte en säker felfri grundomgång och var ett av de snabbaste ekipagen i omhoppningen. Men en bom föll på vägen. Fyra fel räckte ändå till en femteplats och tolv nya världscuppoäng.

Det betyder 39 poäng totalt för Henrik som därmed går upp som bästa svensk på femteplats på världscuprankningen. Peder Fredricson startade inte i Madrid, men ligger tia på rankningen med 30 poäng.

Angelie von Essen med Alcapone des Carmille (äg: John Österdahl/Sylve Söderstrand) var andra svenska ekipage på plats i Madrid. De slutade på fem fel i grundomgången och en total 22:a plats.

Segern gick till Marcus Ehning (GER) på Coolio med 0+0 fel och tiden 42,13 sekunder.

Resultat Longines FEI Jumping World Cup, Madrid Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Aktuell ställning Longines FEI Jumping World Cup, efter sex omgångar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

LÖRDAG

Henrik von Eckermann och Dzara Dorchival tog sin andra raka seger tillsammans. Först Lyon och nu Madrid.

Foto: Oxer / IMHW

Henrik laddade med seger och pallplats inför världscupen

Söndag 13:00 är det dags för världscuphoppning i Madrid. Angelie von Essen och Henrik von Eckermann står på startlinjen. Den senare har redan ridit hem en seger på världscupmeetinget.

Det var med alltid blixtsnabba stoet Dzara Dorchival (äg: Sebastien Fonck) som segern kom i fredagskvällens 150-hoppning. Henrik von Eckermann och Dzara hade hela två sekunder till godo på andraplacerade Thibault Philippaerts (BEL), i sadeln på svenskägda Jumper d'Oase (Elfte Huset/Half Horse) som tidigare reds av Peder Fredricson.

Resultat fredag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I lördagens 150-klass tog Henrik och Dzara en ny pallplats när de red in på tredje plats, endast tre tiondelar bakom segrande Nicola Philippaerts (BEL). Roger Yves Bost (FRA) red hem andraplatsen, sex hundradelar före Henrik.

Resultat lördag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

SVT sänder

Söndagens världscupomgång, Longines FEI Jumping World Cup, rids med start klockan 13:00 och sänds live på SVT Play Länk till annan webbplats. och Kunskapskanalen från klockan 12.50 – 15.45. Angelie von Essen rider Alcapone des Carmille (äg: John Österdahl/Sylve Söderstrand), medan Henrik von Eckermann rider Calizi (äg: Dufour Stables AG) i världscupen.

Arrangörens hemsida Länk till annan webbplats.
Startlistor och resultat Länk till annan webbplats.
FEI TV/ClipMyHorse sänder alla klasser live Länk till annan webbplats.

Publicerad:

Aktuellt