Annons
Annons

Starka formbesked när Sverige inledde League of Nations med pallplats: ”Med i leken”

Henrik von Eckermann och Iliana levererade stort vid Longines League of Nations i Abu Dhabi, dubbelt felfritt och med en lätthet som var slående. Nu är de på plats i St Gallen för omgång 3.

Foto: FEI

Premiär för nya nationsserien Longines League of Nations och Sverige levererade direkt. Henrik von Eckermann, Peder Fredricson, Antonia Pettersson Häggström och Rolf-Göran Bengtsson hoppade hem en tredjeplats och fick kliva upp på pallen när första omgången avgjordes i Abu Dhabi på söndagen.
– Man kommer inte att få något gratis i den här ligan och det var bra att plocka poäng direkt, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

League of Nations består av de tio bäst rankade hoppnationerna i världen. Samtliga rider all fyra omgångarna och därefter går det åtta bästa nationerna totalt vidare till finalen i Barcelona 6 oktober. Varje omgång består av två rundor där samtliga fyra ryttare i lagen rider den första, de tre bästa resultaten räknas och tre ryttare rider sedan andra rundan där alla fel räknas.

Man vill alltid högre men nu är vi med i leken.

När allt summerades efter premiäromgången i Förenade Arabemiratens huvudstad slutade Sverige alltså trea efter Tyskland och Irland. Ett starkt resultat men det är ingen hemlighet att det svenska laget numera har som signum att sikta högst upp på pallen.

– Man vill alltid högre men nu är vi med i leken, säger Henrik Ankarcrona.

Sverige är ett hopplandslag som allt som oftast briljerar. Den här red Rolf-Göran Bengtsson, Henrik von Eckermann, Antonia Pettersson Häggström och Peder Fredricson hem en finfin tredjeplats i premiäromgången av Longines League of Nations i Abu Dhabi. Som vanligt briljant ledda av förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Foto: FEI

Henrik von Eckermann med Iliana (äg: Dufour Stables & Henrik von Eckermann) red på 0+0 fel, Peder Fredricson och Alcapone des Carmille (äg: John Österdahl & Sylve Söderstrand) stannade på 4+12 fel, Antonia Pettersson Häggström och Zara de Laubry Z (äg: AS Trading) på 15 fel i runda ett och Rolf-Göran Bengtsson med Zuccero HV (äg: Holsteiner Verband & Rolf-Göran Bengtsson) stod för 0+4 fel.

Otroligt, hon har aldrig varit så konstant och så jämn som hon var idag. Helt perfekt och en ren fröjd. Riktigt, riktigt bra.

Kanske stod Henrik och Iliana för de två rundorna som imponerade mest av alla i premiäromgången.

– Otroligt, hon har aldrig varit så konstant och så jämn som hon var idag. Helt perfekt och en ren fröjd. Riktigt, riktigt bra. Jag var inte nöjd med min ridning i omhoppningen i Grand Prixn i fredags och diskuterade lite med Marcus Ehning för han rider otroligt stilla och man måste ta inspiration av rätt personer. I dag tyckte jag att jag var lugn och litade på hennes prestationer, säger den svenske världsettan Henrik von Eckermann.

Rolf-Göran Bengtsson och Zuccero HV är duon på mångas läppar just nu. En tredjeplats i GP och 0+4 fel i League of Nations i Abu Dhabi är senaste styrkebeskedet.

Foto: Morgan Froment

 

Precis som Iliana så imponerade Zuccero HV stort när han följde upp sin tredjeplats i GP med 0+4 fel i nationshoppningen.

– Det var ju superfina rundor igen. Han gjorde både GP och League of Nations och hoppar ju så strålande. I slutändan hade det nedslaget i andra rundan inte spelat någon roll för placeringen heller. Jag är bara fortsatt väldigt glad för Rolf och hela hans team, säger Henrik Ankarcrona.

Även om det resultatmässigt inte blev en toppendag för Peder Fredricson och Antonia Pettersson Häggström så är framtidstron stor till båda ekipagen.

– Peders första runda var bra. De håller ju på att lära känna varandra och där finns mycket som är otroligt bra. Det klart att det var en tuff uppgift för Antonia men där finns väldigt mycket kvalitet att jobba vidare med, säger förbundskapten Ankarcrona.

Det blir lite extra nerv, det ställer högre krav på oss coacher och det blir ett taktiskt moment till att göra det bästa för laget inför andra rundan.

League of Nations är i gång och det nya formatet att endast ha tre ryttare med i andra rundan och räkna alla resultat föll väl ut.

Det blir lite extra nerv, det ställer högre krav på oss coacher och det blir ett taktiskt moment till att göra det bästa för laget inför andra rundan. Det är enkelt att följa, det kan hända mycket och är spännande ända fram till sista hindret. Jag tycker det blev bra tävlingar, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona efter tredjeplatsen i premiäromgången.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Se klassen i efterhand på FEI-tv/ClipMyHorse Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Se klassen i efterhand på Discovery+ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Resultat League of Nations omgång 1, Abu Dhabi:

1) Tyskland 8 fel
2) Irland 12 fel
3) Sverige 20 fel
Henrik von Eckermann /Iliana 0+0 fel
Peder Fredricson/ Alcapone des Carmille 4+12 fel
Antonia Pettersson Häggström/Zara de Laubry Z 15 fel i runda ett
Rolf-Göran Bengtsson/Zuccero HV 0+4 fel

Följande omgångar återstår I Longines League of Nations:

19 - 23 mars: Ocala, USA
30 maj - 2 juni: St. Gallen, Schweiz
20 - 23 juni: Rotterdam, Nederländerna
3 - 6 oktober: Barcelona, Spanien, final

Publicerad:

Aktuellt