Annons
Annons

Trygga team: Milen inget hinder för Vindelns Ridklubb

Love Laine, 20, från Mockträsk utanför Boden har 150 mil till finalen i Folksam Ponnyallsvenska. Till lagkamraterna i Vindelns Ridklubb utanför Umeå är det 30. Men det hindrar inte lagsammanhållningen.
- Vi ses på tävlingar och olika träffar och är ett väldigt härligt gäng. Det är aldrig några konstigheter. Alla är på samma spår, säger han.

Säsongen har varit stark för Vindelns Ridklubb som red raka vägen till final i Folksam Ponnyallsvenska 2024. För Love Laine och hela laget är det en lång resa i flera etapper.
I Falsterbo siktar de högt.

-Vi ska göra vårt allra bästa så ser vi hur långt det räcker. Det är ju djur vi håller på med och inga maskiner, men vi satsar såklart alltid mot guld, säger han.

2021 blev det silver för laget och Love har stått på SM-pallen med flera ponnyer. Årets SM blir det sista SM:et med ponnyn An Gadai Àlainn, eler ”Tommy” som han kallas. Snart är det bara stor häst som gäller.

Lagandan är en viktig byggsten i Vindeln Ridklubbs framgångar, långa avstånd till trots. Anna Spencer är en rutinerad lagledare:

- Vi har en bra relation, pratar mycket och har högt till tak. Vissa rider tillsammans och vi hörs regelbundet via Teams och Whatsapp. En viktig del i lagandan är att alla vet och är med på vad som gäller när det gäller både uttagningar och hur man ska uppföra sig mot varandra. Som lagledare är det viktigt att var tydlig. Då blir det blir sällan något tjafs.

- Vi tänker också mycket på att inkludera alla, även de som inte får representera klubben på en tävling. Vi gör det här tillsammans!

Att vara schysst, peppa och stötta varandra i med- som motgång tror Love är viktiga delar i lagbygget.
Men när det gäller att hoppa Folksam Elitallsvenska och SM i ponnyhoppning är han iskall.
- Det är inget bra att bli nervös. Det går ju bara ut över hästen. Tommy är känslig men snäll, schysst och fegar aldrig ur. Han är bäst.

För Vindelns RK rider
Hilma Lundbrf/Munsboro Moonstone
Jill Spencer/Munsboro Rosella
Ängla Stånacke/Belclare Paddy
Love Laine/An Gadai Àlainn
Lagledare: Anna Spencer

Publicerad:

Aktuellt