Annons
Annons

Tredje året med ungdomssatsningen Höj din nivå

Leiah Cissig vann SM för C-ponny 2023 tillsammans med Woodfield Night Light.

Satsningen Höj din nivå startade 2022 och är igång för tredje året . Det är till för alla ponny- och childrenryttare som vill satsa mot SM.

Projektet Höj din nivå är ett samarbete mellan hoppkommittén och landslagsledningen med syftet är öka kunskapen om träning, tävling och allmän hästkunskap för att stärka och utveckla ponny- och ungdomssporten. Höj din nivå är öppet för alla och vänder sig framför allt till ponny- och childrenryttare, med föräldrar och tränare, som tävlar nationellt och har som mål att rida SM.

– Vi vet att många efterfrågar både kunskap och guidning i den här fasen. Genom Höj din nivå kan vi ge ytterligare stöd och möjlighet till utveckling för målgruppen som är på väg upp på en högre nivå, med exempelvis SM som mål, säger Niklas Jonsson, ordförande i Hoppkommittén.

Genom en dialog med banbyggare och föreläsare hoppas vi erbjuda ekipage möjlighet att förbereda sig för både SM men också för framtida utmaningar.

Projektet Höj din nivå, kommer under våren att genomföras på fyra tävlingsplatser:

  • Vecka 14 – Sundsvall
  • Vecka 16 – Hagens Ridsportförening Grevagården
  • Vecka 18 – Sundbyholm
  • Vecka 22 – Båstad

Målet med projektet är att hjälpa deltagarna att förbereda sig för Folksam Svenskt Mästerskap utomhus, som går hos Henriksdals RF vecka 31.

Höj din nivå består dels av en kunskapsträff med fika och föredrag om träning, tävling samt allmän hästkunskap, dels en tävlingsklass som motsvarar en ordinarie SM-klass för att ge ryttarna en möjlighet att förbereda sig inför ett SM.

Att delta i Höj din nivå på respektive tävlingsplats är helt kostnadsfritt utöver ordinarie anmälningsavgift till klassen. Vinnarna i respektive klass erhåller ett special-gehäng från Svenska Ridsportförbundet. Det är frivilligt att delta i klassen, man kan välja att enbart vara med på föreläsningen.

För mer information

Anna-Clara Pettersson, projektledare, anna-clara.pettersson@ridsport.se

Niklas Jonsson, ordförande i Hoppkommittén, torsjogard@hotmail.com

Sofia Bengtsberg, landslagsledare för ponny & children, sofia.bengtsberg@ridsport.se

Publicerad:

Aktuellt