Annons
Annons

Henrik och Petronella jagar världscuppoäng & final i Ponies Trophy i Mechelen

Mellandagarna innebär världscupomgång i Mechelen, Belgien, och vi har två svenska ekipage till start. Dessutom avgörs tävlingsserien FEI Jumping Ponies Trophy, där har vi svenskt i topp inför sista omgången.

FEI World Cup drar vidare till Belgien i mellandagarna och på grund av nyårsafton under söndagen går världscupen i hoppning av stapeln under lördagen istället.

Henrik von Eckermann och Petronella Andersson representerar Sverige och det är tuff konkurrens i det 40 ryttare stora startfältet.

Bästa svensk i rankingen hittills är Henrik von Eckermann på en tredje plats och 51 poäng, vilket hade varit tillräckligt med poäng för att ta sig till finalen även om han inte hade varit direktkvalad via sin seger 2023.

Petronella Andersson har gjort två världscupstarter den här säsongen och har fått sin första poäng, men är självklart sugen på mer. Hon har med sig sin Sweden Grand Prix-vinnare Odina van Klapscheut till Mechelen.

Final i FEI Jumping Ponies' Trophy

I år har två svenska ryttare varit framgångsrika i FEI Ponies Trophy, även kallat "ponnyernas världscup". Inför den femte och sista omgången i Mechelen hittade vi Viggo Bergstrand på plats 8 i rankingen och Ellen Hammarström på plats 12 och de 20 bästa gick vidare till finalen.

I det första kvalet som reds under onsdagen var Ellem Hammarström trea tillsammans med sin EM-silverponny från i somras Ocean des As. Viggo Bergstrand var även han placerad i samma klass, han slutade nia tillsammans med Gaoth Mhara Lad.

Ellen slog sedan till på en till 3:e-placering i finalens andra omgång under torsdagen medan Viggo var placerad 11:a. Detta gjorde att de klättrade till andra respektive 10:e plats i den totala rankingen inför den sista omgången, som avgörs under lördag förmiddag i två rundor över 1.35 meters höjd, klockan 12.15 startar klassen.

Startlistor och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Aktuell ställning i världscupen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Aktuell ställning i FEI Jumping Ponies' Trophy

SVT Sport sänder världscupen i hoppning med start 15.20 på SVT Play och i Kunskapskanalen.
Länk till sändningen i SVT Play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

FEI TV/Clipmyhorse sänder live Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt