Annons
Annons

Vi försäkrar dig!

Foto: Svenska Ridsportförbundet

Visste du om att du som medlem i en av våra ridsportföreningar automatiskt är försäkrad hos Folksam? Alla som är medlem i en förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet omfattas nämligen av en olycksfallsförsäkring via Folksam. Det är både en medlemsförmån och en trygghet.

Sedan 2017 omfattas du som medlem i en förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet av en olycksfallsförsäkring hos Folksam. Försäkringen, som är framtagen i samarbete med Svenska Ridsportförbundet, ger dig ett bra grundskydd om olyckan är framme. Försäkringen täcker exempelvis kostnader i samband med olycksfallsskadan som till exempel läkekostnader och resekostnader. Får du ett bestående men av skadan ingår också medicinsk invaliditet. Även ridkläder och hjälmar som skadats eller klippts sönder i samband med vård omfattas av försäkringen.

För vem gäller försäkringen?

Försäkringen gäller samtliga personer som är medlemmar i en av våra föreningar och gäller för alla ryttare, kuskar och medhjälpare som är tävlingslicenserade enligt Svenska Ridsportförbundets regelverk. Den omfattar även deltagare vid exempelvis prova-på-ridning, integrationsprojekt och ridläger inom våra medlemsföreningar. [Exakta detaljer ges via länkarna nedan.]


När gäller försäkringen?

Försäkringen gäller vid olycksfallsskada som inträffar under aktivitet anordnad av Svenska Ridsportförbundet, våra ridsportdistrikt och medlemsföreningar eller i samverkan med medlemsförening. Skyddet gäller även vid enskild ridning och träning i Sverige samt resor till och från träning/tävling och liknande. Dessutom inkluderar försäkringen inte bara ridning utan även aktiviteter som har direkt samband med ridning, t.ex. mockning, stallsysslor, banbygge. [Exakta detaljer ges via länkarna nedan.]

Hur gör jag en skadeanmälan?

Kontakta Folksam på 0771-950 950. Berätta att du är medlem i, eller målsman till en medlem i, en förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet och vilken förening det gäller. Folksam kontrollerar medlemskapet med föreningen i samband med att skadeanmälan hanteras.

Var hittar jag mer information?

Ytterligare detaljer om vad som ingår och vilka villkor som gäller, m.m., finns på Folksams hemsida Länk till annan webbplats..

På ridsport.se finns information om samtliga försäkringar Länk till annan webbplats. som finns inom Svenska Ridsportförbundet, där beskrivs exempelvis vad som gäller för till exempel tränare och föreningar.

Publicerad:

Aktuellt