Annons
Annons

Vaccinera klubben mot doping

Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Har din förening en strategi för antidopingarbetet? Svenska Ridsportförbundet vill uppmana alla ridsportens föreningar att genomföra den digitala utbildningen Vaccinera Klubben som erbjuds via Antidoping Sverige.

Kunskap förebygger doping och den nationella antidopingorganisationen Antidoping Sverige erbjuder därför flera utbildningar riktade till såväl föreningar som aktiva. Alla medlemmar i en idrottsförening är skyldiga att känna till och följa dopingreglerna, där idrottare i Sverige följer samma dopingregler som övriga världens idrottare.

Genom Vaccinera klubben kan föreningar se till att ledare och aktiva får grundläggande kunskap om dopingreglerna. På så sätt undviks dopingfall, eller andra brott mot dopingreglerna, orsakade av okunskap. Vaccinationen genomförs i fyra steg av till exempel en förenings styrelse och tar bara några timmar. Läs mer här: vaccineraklubben.se Länk till annan webbplats.

Ren Vinnare är en digital utbildning som riktar sig särskilt till idrottsutövare men också till tränare och annan stödpersonal. Utbildningen, som tar cirka 30 minuter att genomföra och tar upp det mest grundläggande inom antidoping för idrottare, hittas HÄR Länk till annan webbplats..

Svenska Ridsportförbundet tar självklart avstånd från all form av doping. Läs mer om antidoping här: Aktiva och antidopning | Svenska Ridsportförbundet Länk till annan webbplats.

Publicerad:

Aktuellt