Aktuellt

häst

Amanda är juniprofilen! Läs mer om hoppryttare med egen verksamhet i Nybro som tagit upp flertalet hästar till svår klass.  

häst

Allt om Grönt kort! En viktig utbildning inför tävling. Läs mer om Grönt kort och aktuella kurser i distriktet.

häst

Söker du jobb inom hästnäringen? Här finns lediga tjänster inom distriktet med platsannonser från våra föreningar.

Samarbetspartner

Annons
häst

Alla ska kunna känna sig trygga och trivas i stallet. Tillsammans jobbar vi för en ridsporten fri från mobbning och övergrepp.

häst

Inom all hästsport ska hästens välbefinnande alltid komma i första hand. Vi arbetar för en schysst sport på hästens villkor.

häst

Att tänka på säkerhet är en viktig aspekt i all ridning och hästhantering. Här finns kunskap som är en viktig pusselbit i arbetet.

Kalender

Samarbetspartner

Annons

Nyheter från distriktet

 • Årets körmästare korade
  12-14 juli avgjordes DM i sportkörning för ponny och häst hos Jönköpings Läns Kusksällskap.
 • Vetlanda tog SM-guld
  Vetlandaortens Ryttarförening fick stå högst upp på pallen när Folksam Ponnyallsvenska avgjordes med SM-final i Falsterbo vecka 27.
 • Zonindelningar för höstens serier
  Nu är zonindelningar och arrangörer för höstens serier klara. Under hösten går hopp- och dressyrserier i division 2.
 • Årets dressyrmästare korade
  29-30 juni avgjordes DM i dressyr och paradressyr hos Växjöortens Fältrittklubb. Mästare korades i ponnykategorierna, för ungdomar och seniorer på häst och i paradressyr.
 • Småländska medaljer på NM
  Det blev fyra medaljer för de småländska ryttarna när Nordisk-Baltiska Mästerskapen i hoppning och dressyr avgjordes i Danmark under vecka 26.
 • Ungdomsledarkurs
  Smålands Ridsportförbund bjuder in till ungdomsledarkurs steg I-III. Ungdomsledarkursen är en ledarutbildning som vänder sig till dig som vill arbeta med barn- och ungdomsverksamhet i din förening.
 • Fortbildning
  Smålands Ridsportförbund bjuder in till godkänd repetitionskurs för licensierade B- och C-tränare och diplomerade ridlärare level I-III

Nyheter - SvRF

 • Sverige sexa på VM i Arezzo: ”Ett ungt lag som växte in i tävlingen”

  Sverige tog sig till A-finalen på VM i mounted games i Arezzo, efter en mäktig avslutning i omgång 4. – Jag är väldigt nöjd med hur vi tog oss till A-final, säger ridande tränare Quentin Voeltzel.
 • Nya regler väntas för flytt av hästar inom Norden

  För dig som flyttar hästar mellan länder i Norden väntas nya regler från Jordbruksverket. För att kunna flytta hästar utan hälsointyg måste förflyttningen från och med den 1 september registreras i e-tjänsten Traces.
 • Nominera till Årets ridskola och Årets ridlärare

  Rider du på världens bästa ridskola eller har du en ridlärare som gör din tid i stallet till veckans höjdpunkt? För att hylla alla goda ledare och lyfta ridskolans viktiga roll behöver vi din hjälp att utse Årets ridskola och Årets ridskola 2024. Priserna delas ut i samarbete med Folksam respektive Granngården.
 • Nominera Årets ridskolehäst!

  Ridskolehästar gör ett av ridsportsveriges viktigaste hästjobb och betyder så mycket för så många. Nominera till priset Årets ridskolehäst, som presenteras av Stora Enso och delas ut på Ryttargalan.
 • Trygga team: Milen inget hinder för Vindelns Ridklubb

  Love Laine, 20, från Mockträsk utanför Boden har 150 mil till finalen i Folksam Ponnyallsvenska. Till lagkamraterna i Vindelns Ridklubb utanför Umeå är det 30. Men det hindrar inte lagsammanhållningen. - Vi ses på tävlingar och olika träffar och är ett väldigt härligt gäng. Det är aldrig några konstigheter. Alla är på samma spår, säger han.

Nyheter - RF-SISU

 • Var med och påverka på Idrottsforum Högsby och Föreningsforum Vimmerby!

  Under hösten är det premiär för två nya mötesplatser – Idrottsforum Högsby (12/9) och Föreningsforum Vimmerby (9/10). Var med och påverka den lokala idrotten i dialog med politiker och andra kommunala företrädare!
 • Gå vår utbildning Ledare i barnidrott !

  Utbildningen riktar sig till dig som är ny som ledare inom barnidrott, till föräldrar och till dig som vill utveckla dina kunskaper om barnidrott.
 • Ändrade öppettider hos oss under sommaren

  Vi närmar oss semestertider och därmed mindre bemanning på RF-SISU Småland. Håll koll på våra öppettider!
 • Rekrytera fler till er idrottsförening

  Nu kan er förening söka projektstöd hos RF-SISU Småland för att utveckla er barn- och ungdomsverksamhet i de områden där det är få som deltar i föreningsidrott.
 • Tingsrydgymnasterna vet hur man involverar unga

  Hos Tingsrydgymnasterna är ungas delaktighet en viktig del av föreningens kultur. I över 15 år har ungdomsstyrelsen funnits och ett gott samarbete mellan ordinarie styrelse och ungdomsstyrelsen har banat vägen för framgångarna.