Grundkurs för Paraledare

Foto: Mikael Sjöberg

Välkomnen till en inspirerande och lärorik helg den 23-24 mars 2024 på Landskrona Ridklubb.

Syftet med kursen är att ge dig en grundläggande kunskap i att leda och möta ryttare och kuskar med funktionsnedsättning, samtidigt som vi vill väcka tankar och inspirera till vidare utveckling.

Under kursens gång kommer vi att sträva mot flera viktiga mål. Vi vill ge dig de grundläggande färdigheterna som behövs för att kunna vara en stödjande kraft i föreningar för ryttare och kuskar med funktionsnedsättning. Du kommer att stärkas i din roll som ledare för denna verksamhet och få idéer om hur du kan skapa inkluderande miljöer där alla kan dela glädjen och gemenskapen i ridsporten.

Denna kurs riktar sig till medlemmar inom Svenska Ridsportförbundets ridskolor och föreningar som redan är engagerade i, eller är intresserade av att starta upp, verksamhet för ryttare och kuskar med funktionsnedsättning.

När: 23-24 mars 2024

Tid: Start 12.30 lördag, avslut 16.30. Söndag start 09.00, avslut kl 16.00

Plats: Landskrona Ridklubb

Pris: 1750 kronor, inklusive kost

För att kunna delta behöver du ha goda grundkunskaper om hästar samt ett intresse för paraverksamhet. Dessutom krävs det att du har genomfört webbkursen Grundkurs för paraledare innan den fysiska träffen. Webbdelen uppskattas ta cirka fyra timmar att genomföra. Materialet beställs och bekostas av deltagarna. Här hittar ni materialet; Grundkurs för paraledare (digital artikel) - Sisu Förlag (sisuforlag.se) Länk till annan webbplats.

Vår Grundkurs för Paraledare täcker en mängd ämnen som är relevanta för att arbeta med personer med funktionsnedsättningar inom ridsporten, inklusive bemötande, hantering av hästar, utrustning, tävling, fritidsaktiviteter och tillgängliga anläggningar.

Anmälningslänk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Anmäl dig senast den 17 mars för att säkra din plats.
Minimum 10 deltagare krävs för att kursen ska bli av och som max 15 deltagare.

Vi ser fram emot att välkomna dig till en helg fylld av kunskap, gemenskap och inspiration!

Välkomna!

Publicerad: