Distriktet

Skånes Ridsportförbund är ett av de största distrikten i Sverige. Vi är starka med våra 19 200 enskilda medlemmar.

Distriktet administrerar hela 17 tävlingsserier under året och arrangerar även ca 80st kurser och vidareutbildningar för såväl etablerade tränare och ridlärare som till nya ungdomsledare i föreningen. Vi vill genom utbildning, stöd och rådgivning ge våra föreningar verktyg så de kan bedriva den absolut bästa verksamheten för sina medlemmar.

 

Kansliet på walk n´ talk under Corona. Maria, Sara, Veronica och Suzanne

Foto: Suzanne Engelbert

Inom distriktet finns 110 klubbar och föreningar, varav ca 40 st bedriver ridskola. Vi gör 30st klubbesök årligen med besöksprotokoll för att säkerställa att såväl människor som hästar mår väl. Skånes Ridsportförbund drivs som en förening med klubbar och föreningar som medlemmar. Organisationen är uppbyggd med en styrelse, sektioner och kommittéer. Här finner ni vårt uppdrag som reviderats och fastställts 2020-11-11 Pdf, 147.2 kB.

Kontakta oss

Inom Skånes Ridsportförbund finns styrelsen, sektioner, grenkommittéer och valberedningen. Alla engagerar sig ideellt för att stärka ridsporten och föra den framåt i Skåne.

Skånehästen

SKÅNEHÄSTEN delas ut till en sann eldsjäl inom skånsk ridsport i samband med Skånes Ridsportförbunds årsmöte.

Årsmöte

Årsmötet är vårt viktigaste möte där demokratin är ensam hedersgäst. Här finns möjlighet att påverka hur du vill att Skånsk ridsport ska se ut.

Fallback bild

Ridsportens värdegrund

I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla – hela livet. Vår vision är att svensk ridsport ska vara världens bästa!

IT & Personuppgifter

Hos oss på Skånes Ridsportförbund är våra medlemmar i fokus i allt vi gör. Vi behandlar en stor mängd personuppgifter. De används bland annat till att administrera tävlingar, hålla kurser, registrera grönt kort eller förmedla viktig information.

Barngrupp på skrittrunda hos Klagshamns RF

Sponsorskap

Tillsammans skapar vi förutsättningar för ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Hästar i hösten

Hållbarhet

Hållbarhet med Skånes Ridsportförbund