Aktuellt

Verksamhetskalender

häst

Allsvenskan, Seniorcuper, Skånska Mästerskapen och spännande kunskapstävlingar engagerar många ryttare och föreningar årligen.

häst

Alla som tävlar, från inbjudningstävling och uppåt ska ha tagit Grönt kort, oavsett om man är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör.

häst

Skånes Ridsportförbund erbjuder många olika utbildningar för såväl ryttare, ledare, tränare, ridlärare, funktionärer som styrelser.

Samarbetspartner

Annons

Samarbetspartner

Annons
häst

Alla ska kunna känna sig trygga och trivas i stallet. Tillsammans jobbar vi för en ridsporten fri från mobbning och övergrepp.

häst

Inom all hästsport ska hästens välbefinnande alltid komma i första hand. Vi arbetar för en schysst sport på hästens villkor.

häst

Att tänka på säkerhet är en viktig aspekt i all ridning och hästhantering. Här finns kunskap som är en viktig pusselbit i arbetet.

Nyheter från föreningar

 • Flyinge AB söker Dressyrstipendiat
  Flyinge Hästsportklubb
  31 maj 2023 09:58 Flyinge Ridakademi är en avdelning inom Flyinge AB med verksamhet i utbildning och träning av hästar med mål till framställning av skolhästar med utbildningsnivå Msv … Continued
  Inlägget Flyinge AB söker Dressyrstipendiat dök först upp på Flyinge.

 • Jens & Cosmo silverplats i Rom Rolex Grand Prix
  Flyinge Hästsportklubb
  30 maj 2023 20:35 – Jag har vetat upplägget och tävlingarna länge och både hästarna och även jag är i superform, fysiskt och mentalt. Jag hade väldigt stora förhoppningar … Continued
  Inlägget Jens & Cosmo silverplats i Rom Rolex Grand Prix dök först upp på Flyinge.

 • Sommaravslutning
  Ystad Ridklubb
  29 maj 2023 20:28 Nu är sommaren på intågande och våra hästar ska få njuta av välförtjänt sommarbete och ni ska få njuta av sommarlov och semester. Vi vill fira en härlig termin med er och vill bjuda in ti..
 • Hästskötarkurs
  Ystad Ridklubb
  29 maj 2023 20:27 Vår uppskattade hästskötarkurs är tillbaka! Vi startade ett nytt koncept våren 2023 och nu är det dags för en ny omgång. Visst vill du hänga på? Hästskötarkurs Söndagar kl. 10:00..
 • Knatte Special
  Torns Ryttarförening
  29 maj 2023 14:18 Den 3/6 samt 10/6 erbjuder vi knatteridning med ett annat upplägg. För att fira att sommaren är på väg kommer knatteridningen hållas utomhus med tema skattjakt! Under dessa två gånger kommer det inte h..
 • Pay & WE 3 juni
  Fjälkestads Ridklubb
  27 maj 2023 20:57 Nu finns preliminära startlistor och övrig information inför vår Pay & WE 3 juni på Equipe. Om du inte hittar den information du säker, kontakta gärna Christina på telefon 0703-465826.

Nyheter SvRF

 • Var rädd om Allemansrätten
  18 apr 2023 10:11 För oss som älskar hästar är det inte mycket som slår en härlig uteritt med vårsol, spirande grönska och fågelkvitter. Den svenska allemansrätten ger oss ryttare en unik möjlighet att rida i skog och mark men den innebär också ett stort ansvar.
 • Göran Dalin får RF:s förtjänsttecken
  23 mar 2023 12:26 Göran Dalin tilldelas för sitt mångåriga engagemang inom ridsporten Riksidrottsförbundets förtjänsttecken -- den högsta utmärkelse som delas ut inom svensk idrott.
 • Hållbara tips om resorna till och från stallet
  9 mar 2023 12:37 Den bästa träningen börjar tillsammans! Svenska Ridsportförbundet har tagit fram tips och inspiration på vad föreningar, personal, styrelse och aktiva inom ridsporten kan göra för att uppmuntra fler att samåka, gå, cykla eller åka kollektivt till stallet.
 • Svensk hoppseger i Florida
  20 mar 2023 19:00 Petronella Andersson och Odina Van Klapscheut tog hem en riktig storseger när de vann söndagens fyrstjärniga 150-klass i Wellington, Florida.
 • Braksuccé för Selma och André på drömtävlingen
  19 mar 2023 15:13 Selma Hammarström och André Brandt red hem en fenomenal lagseger i Grand Palais Éphémère och ungdomsklasserna på Saut Hermés i Paris avslutades med svensk nationalsång.
  – Helt magiskt, vi var väldigt redo att ge dem en fajt, säger Selma Hammarström.

 • Lena Malmström vinnare i stark svensk säsongsstart
  17 mar 2023 21:18 Tre svenskar var på pallen när pararyttarna drog igång 2023 på danska Blue Hors. Bäst för dagen var Lena Malmström som vann med Fabulous Fidelie . – Jag började nästan gråta mitt i programmet så bra kändes det, säger hon.

RF -SISU Skåne

 • Sammanfattning av helgens Riksidrottsmöte
  30 maj 2023 13:38 Under helgens Riksidrottsmöte i Uppsala valdes Karl-Erik Nilsson till ordförande i Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna. Dessutom valdes flera nya förbund in i idrottsrörelsen.
 • Fjorton skånska eldsjälar prisades med idrottens högsta utmärkelse
  30 maj 2023 11:59 Under lördagen delade Riksidrottsförbundet ut sin högsta utmärkelse under högtidliga former till 102 välförtjänta idrottsledare från hela landet, i samband med Riksidrottsmötet i Uppsala. 14 av dessa är från Skåne.
 • Nytt tillfälle med Sportbio!
  29 maj 2023 13:21 RF-SISU Skåne hade förra veckan visningar av filmen Tigrar i ett koncept vi kallar Sportbio. Vi har märkt att film attraherar många idrottsaktiva barn och ungdomar - en målgrupp som kan vara svår att engagera i samtal med enbart traditionella metoder som är anpassade efter vuxna. Det var fantastiska 300 personer som kom för att se filmen!
 • Menssäkrad idrottsförening 4/9
  28 maj 2023 07:00 28 maj varje år är internationella mensdagen, en dag som finns för att uppmärksamma mensfrågor, sprida information och bryta tabun och skam som finns kring mens. Menstabun och inskränkningar i flickor och kvinnors möjligheter att hantera sin mens på ett hygieniskt sätt kan få fruktansvärda konsekvenser för deras liv.
 • Kväll om barn och ungas psykiska hälsa
  22 maj 2023 14:16 Förra veckan bjöd RF-SISU Skåne och Sjöbo kommun in till en livsviktig kväll om barn och ungas psykiska hälsa. Ett 50-tal barn- och ungdomsledare från 16 olika föreningar med säte i Sjöbo kommun anslöt och det blev en mycket lyckad kväll.
 • Caroline Larnicol-Svensson årets idrottsledare 2022
  17 maj 2023 12:00 Varje år delar RF-SISU Skåne ut priser till personer, föreningar och lag som gjort bra insatser under året som gått. Priserna delas ut i fyra klasser: Årets idrottsförening, Årets idrottsledare, Årets idrottsfunktionär och Årets idrottare .