Kurs för er med gamla gröna plastkort liggandes!

Har du ett gammalt Grönt kort kvarglömt i din gamla tävlingsmapp? Vill du börja tävla igen? Då kan du anmäla dig till detta kurstillfälle!

För er som kan uppvisa en bild på ert gamla Gröna kort - anmäl er till höstens kurs.

Nya rutiner som gäller från 1 januari 2022Grönt kort är första steget för den som vill tävla inom ridsporten. Det är ett kvitto på att den som vill lösa tävlingslicens känner till de regler som gäller för att tävla. Ridsport är en idrott i utveckling och mycket har hänt inom tävlingsverksamheten vad gäller regler med mera. Tävlingsreglementet uppdateras vartannat år, det har bland annat kommit ett nytt regelverk mot dopning och otillåten medicinering, detta är ryttarens ansvar att känna till. För att tävlingsryttare ska vara uppdaterade på gällande regelverk infördes 1 januari 2022 nya rutiner för registrering av Grönt kort. Syftet är att alla tävlande ska ha aktuella kunskaper om tävlingsregler, hästvälfärd, säkerhet och värdegrund. För att följa och säkerställa det ovan beskrivna behöver du som tagit grönt kort FÖRE 2011 men inte registrerat det i tdb göra följande: Ryttare som tagit Grönt Kort före 2011 och kan intyga detta genom en bild på det fysiska Gröna kortet skall genomgå webbutbildning samt göra ett slutprov för att få Grönt Kort registrerat i TDB. Självklart rekommenderar vi er ändå att gå hela Grönt kort kursen där du får möjlighet att fördjupa dina kunskaper ytterligare tillsammans med kursledare och andra kursdeltagare i förening.Ryttare som tagit Grönt Kort men inte kan intyga det, genom bild på plastkortet, skall av ovan nämnda anledning genomgå Grönt Kort kursen i sin helhet.

Kurs 8 september

Flyinge - Aulan
Klockan 18-20

Pris: 350kr. exklusive webbutbildningsmaterialet. Anmälningslänk. Länk till annan webbplats.Sista anmälningsdag är 28 augusti. Observera att i samband med anmälan MÅSTE ni maila in en bild på ert gamla Gröna kort. skane@ridsport.se märk mailet med ert namn och personnummer. 

Här finner ni  det webbaserade utbildningsmaterialet SISU Förlag Länk till annan webbplats.. Detta måste vara klart inför slutprovet den 8 september.

Publicerad: