Annons
Annons

För ryttare

Ryttarutveckling.

För många ryttare är viljan att utvecklas en stor drivkraft. Genom Svenska Ridsportförbundets utvecklingsmodell hoppas vi att fler ryttare ska guidas rätt på den livslånga ridvägen.

Bilder från Ryttarutvecklings-träffen i Strömsholm Oktober 2019.

Foto: Svenska Ridsportförbundet

Malin Josefsson på Allan V (ATG Hopp&Talang 2015/2016). Foto: FEI/Libby LawVisa texFoto: FEI/Libby Law

Ryttarutveckling

För många ryttare är viljan att utvecklas en stor drivkraft. Genom Svenska Ridsportförbundets ryttarutvecklingsmodell hoppas vi att fler ska guidas rätt på den livslånga ridvägen. Från ryttarmärken till mästerskapsmedaljer.

Prisutdelning hopptävling.

Grönt kort

Alla som tävlar, från inbjudningstävling och uppåt ska ha tagit Grönt kort, oavsett om man är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör. Grönt kort är ett bevis på att du har den breda grundkunskap som behövs inför en tävlingsstart.

Cora Hirn och Anna Lundwall under inspelningen av "Microträning i Stallet".

Mikroträning i stallet

För att lyckas inom ridsport så är det inte bara hästen som måste vara i bra kondition. En ryttare som tränar regelbundet mår bättre, orkar mer, får bättre balans och kan koncentrera sig längre. Problemet är ofta att hitta tid utanför stallet.

Ryttarmärken

Ridsportens ryttarmärken är kunskapsklassiker med en stolt historia. De första märkena infördes redan 1926. Idag finns åtta märken som tillsammans står för den samlade kunskap och de färdigheter som varje ryttare stegvis bör behärska i sin grundutbildning.