Ryttarutvecklingsprogram i åtta grenar - ansök nu!

Sandra Anderberg tävlar individuellt på Flyinge.

Foto: Michael Schanner

Nu är ansökningsperioden öppen till våra ryttarutvecklingsprogram som erbjuds på två olika nivåer. Nytt för i år är att vi öppnar upp ryttarutvecklingsprogrammet på nivå 3 för voltige, working equitation och paradressyr!

Ansökan är öppen till och med den 15 juli 2022.

Läs mer och ansök till nivå 3 HÄR Länk till annan webbplats.

Läs mer och ansök till nivå 4 HÄR Länk till annan webbplats.

För många som är aktiva inom ridsporten är viljan att utvecklas en stor drivkraft. Genom Svenska Ridsportförbundets två centrala utvecklingsprogram vill vi ge unga ryttare, kuskar och voltigörer möjlighet till ny kunskap, inspiration och vägledning i sina sportsatsningar. 

Roligt att det finns ett så stort intresse.

I de två centralt styrda utvecklingsprogrammen finns cirka 45 respektive 8 platser per omgång. De senaste åren har antalet sökanden till platserna varit rekordstort.
- Det är roligt att det finns ett så stort intresse och därför känns det såklart väldigt bra att för nionde gången i ordningen ge ambitiösa ryttare och kuskar möjlighet att söka plats i vår sportsatsning med stöd av Folksam på nivå 3 och ATG på nivå 4, säger Daniel Bergqvist, som är ansvarig för ryttarutvecklingsprogrammen på Svenska Ridsportförbundet.

- Det är dessutom extra kul att i år kunna öppna upp för ytterligare tre grenar i vår satsning tillsammans med Folksam. Sedan tidigare är det dressyr, hoppning, fälttävlan, distans och sportkörning, men från och med i år har vi även med voltige, working equitation och paradressyr i truppen, berättar Daniel.

På nivå 3 erbjuds deltagarna både avsuttna och uppsuttna träffar, medan nivå 4 är uteslutande avsuttna träffar. Där adderas i stället individuellt träningsstöd samt ett mentorskap under året. Hoppryttarna får stöd av Ann Catrin Carlsson, dressyrryttarna coachas av Louise Nathhorst och fälttävlansryttarna av Göran ”Yogi” Breisner. Flera av ryttarna som tagit plats i ATG Talang, har även varit med i utvecklingsprogrammet på nivå 3. 

I all verksamhet som bedrivs inom ridsportens utvecklingsmodell är det högt prioriterat att skapa bra och sunda utvecklingsmiljöer. I båda programmen är det stort fokus på helheten, med syfte att forma hållbara satsningar.

Deltagarna är unga (16-25 år nivå 3, 18-30 år nivå 4) och målsättningen är att de får en lång karriär i sporten. Förutom de fokusområden som handlar om hästkunskap och ridtekniska färdigheter, berörs även områden som handlar om att lära känna sig själv, få till bra rutiner i vardagen och forma en organisation runt omkring sig som möjliggör sportsatsningen.

Publicerad: