Annons
Annons

Lena Malmström vinnare i stark svensk säsongsstart

Lena Malmström och Fabulous Fidelie vann i danska Blue Hors i första tävlingen för 2023.

Foto: Helena Ager

Tre svenskar var på pallen när pararyttarna drog igång 2023 på danska Blue Hors. Bäst för dagen var Lena Malmström som vann med Fabulous Fidelie . – Jag började nästan gråta mitt i programmet så bra kändes det, säger hon.

Senaste internationella starten för Lena Malmström och Fabulous Fidelie var küren på VM i Herning 2022 förra året där de slutade sexa. När de nu vann Para Grand Prix Test A Grade V fick de direkt ett fint kvitto på att vinterträningen gett resultat och att de fortsatt håller hög internationell nivå, .

– Jag hoppades på att det skulle kunna hända. Jag har fått mycket support och har tränat väldigt mycket. Jag har också tränat styrketräning själv och verkligen försökt utveckla min häst, nu känns det ju bara helt fantastiskt, säger Lena Malmström som slutade på 71.496 procent idag.

När man rider så är man ju ute efter någon form av samhörighet med hästen och när man får det då så berör det mig djupt.

Det är inte bara segern före tyska Regine Mispelkamp som gjorde att hon är glad, det är också känslan inne på banan.

– Hon kändes så mjuk och följsam. Det kändes som hon verkligen ville vinna idag. Hon älskar att visa upp sig, hon kom så lätt fram och tillbaka till mig, precis så som man vill, säger Lena Malmström.

Att precis som i förra årets säsongsstart få med sig en seger hem betyder mycket och hon kände redan inne på banan att något extra var på väg.

– När man rider så är man ju ute efter någon form av samhörighet med hästen och när man får det då så berör det mig djupt. Och jag är ju en känslomänniska så det blir ju glädjetårar då när allt kommer på plats, säger Lena Malmström.

Det har varit jätteroligt, vi är många här på plats och vi har ridit så bra, haft roligt och vi trivs med allt.

Hon vill också lyfta fram alla svenska ryttare idag.

– Det har varit jätteroligt, vi är många här på plats och vi har ridit så bra, haft roligt och vi trivs med allt, säger Lena Mamström.

Förutom Lena Malmström klev också Louise Etznner Jakobsson upp på pallen efter andra plats i Grad IV tillsammans med Goldstrike B.J. Anita Johnsson och Currant LA slutade trea i Grad I och tog dagens tredje pallplats.

Louise Etzner Jakobsson och Goldstrike B.J inledde säsongen 2023 med en andraplats.


Felicia Grimmenhag och Ramsay blev sjua i Grad III, Lotta Wallin tog plats sju och åtta i Grad V med Mr Amerio och Enebro SB, just före Amalia Josbo och Lady Evelin som blev nia i samma klass. Slutlien öppnade Anette Holst och Cherz säsongen med en trettondeplats i Grad V.

– Alla har varit jätteduktiga och ridit fint. Det såg väldigt bra ut och de presterade ännu mer än vad jag förväntade mig. Det är svårt att veta så här i början på säsongen var alla står, men jag kunde inte önska mig mer, säger nya förbundskapten Mette Ubbesen.

På lördagen och söndagen fortsätter tävlingarna med fler klasser i samtliga Grader.

Fullständiga resultat och startlistor  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt