Annons
Annons

Landslaget trappar upp WE-säsongen på stortävling i München

Idamaria Johansson och Hoxi är redo för nya utmaningar i München! I helgen är de på plats på tävlingen där de redan har tagit en internationell seger.

Foto: Arkiv

Förväntningarna är höga och stämningen på topp. Fyra svenska landslagsekipage tar sig an ett starkt startfält 9-12 maj på tysk mark i München-Riem.
– Jag har stora förhoppningar på att vi är med högt upp i resultatlistorna, säger landslagsledare Kajsa Ekedahl.

Det handlar om klassen Master Class. Det är den högsta internationella svårighetsgraden och den klass som rids på EM och VM. Dressyrmomentet rids den här veckan på torsdagen, tekniken på fredagen och speed på söndagen.

Julia Wittsell/Hercules, Therese Edlund/Aragorn GE, Idamaria Johansson/Hoxi och Anna Böhme-Graneskog/Jibaro ZM är de blågula ekipagen på plats. De tävlar endast individuellt.

– Det är en fantastisk tävlingsplats. Fint arrangemang och tufft startfält och det känns fantastiskt bra och kul att vi är här. Det är också en tävling med mycket atmosfär så det är en bra förberedelse för mästerskap, säger Kaja Ekedahl.

Största målet för i år är EM i Tjeckien. Sverige har en lång rad ekipage kvalade och Kajsa Ekedahl har tidigare sagt att konkurrensen om platserna kommer att vara hård.

Det är fyra välridande ryttare som rider harmoniskt på starka hästar. De är bra, så enkelt är det.

Vid den sista internationella tävlingen 2023 visade Sverige att man byggt vidare på en bred och stark spets och inför helgen i München ser landslagsledaren ingen anledning att inte sikta högt.

– Vi har ryttare som hävdar sig väl i den här konkurrensen. Det är fyra välridande ryttare som rider harmoniskt på starka hästar. De är bra, så enkelt är det. Jag förväntar mig att vi är på den övre fjärdedelen av resultatlistan, säger Kajsa Ekedahl.

Första svenska starten för helgen är just genomförd på torsdagsförmiddagen; Therese och Aragorn GE har gjort sitt dressyrmoment och landslagsledaren gillade vad hon såg.

– Det såg superfint ut, riktigt fin start, säger Kajsa Ekedahl.

Startlistor och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till sändning på ClipMyHorse Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt