Annons
Annons

Pallplatser för pararyttarna i Vallensbæk – Louise Etzner Jakobsson trippelsegrare

Flera av ryttarna i spetstruppen i paradressyr har i helgen varit i Vallensbaek, Danmark och tävlat internationellt. Resultatet: en andraplats med laget och totalt fem segrar till de svenska ryttarna, varav tre gick till Louise Etzner Jakobsson.
– Min häst var helt fantastisk, säger Louise efter tävlingen.

Det var ett motiverat gäng med svenska pararyttare som åkte till Vallensbaek i helgen för att göra sina första internationella starter för året. Efter dubbelsegrar av Lena Malmström/Fabulous Fidelie och Louise Etzner Jakobsson/Goldstrike B.J. blev det en andraplats för laget som även innehöll Lotta Wallin/Enebro SB och Clara Laurell/Stenaagards Fortino.

Under söndagen fortsatte framgångarna med seger i GP Kür för Louise.

– Jag är jättenöjd med resultatet och med två av klasserna, första dagen var jag alldeles för mesig som vanligt men det blev bättre sen. Min häst var fantastiskt fin, han gjorde jättefina längningar i både trav och galopp, säger hon efter tävlingen.

Det var första tävlingen med hennes nya kür, en som är utformad särskilt med tanke på att det i år blir en viktig mästerskapssommar.

– Det känns jättebra, det finns detaljer att jobba på men jag är väldigt nöjd med hur det gick i helgen. Han blev lite spänd och distraherad så det förstörde lite i skritten, jag lyckades häva det innan han började takta men det drog ju ner lite på betyget för harmoni mellan häst och ryttare. Men i det stora hela var han fantastiskt fin.

– Jag har en hög svårighetsgrad, många övergångar och en svår linje med förvänd galopp och övergångar över medellinjen, många längningar. Jag har valt Abba-musik med Dancing Queen till exempel, jag tycker det ska slå. Det känns som att det kommer att bli ännu bättre, det sista året har vi utvecklats jättemycket.

I küren blev det förutom Louise vinst även tre andraplatser för Lena Malmström (grad IV), Anita Johansson (grad I) och Clara Laurell (grad III).

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt