Aktuellt

häst

Hästar gillar rörelse, en trygg flock och kloka rutiner. Som ryttare rustar du dig bäst med massor av hästkunskap.

häst

Utvecklas som ryttare, tränare, ridlärare och förening. På nya Utbildningsportalen har vi samlat kunskap och utbildningar i hästväg!

häst

Alla ska kunna känna sig trygga och trivas i stallet. Tillsammans jobbar vi för att ridsporten ska vara fri från mobbning och övergrepp.

Verksamhetskalender

Samarbetspartner

Annons

Nyheter från distriktet

 • B-domarkurs 5-6 oktober
  Som b-domare i hoppning dömer du på svenska tävlingar till och med 2* nivå. Läs mer om vilka förkunskaper som krävs för att bli antagen samt upplägg och anmälan nedan.
 • Sommartid på kansliet
  V.28 - 31 är kansliet semesterstängt.
  För akuta händelser hänvisar vi till distriktens ordföranden.

 • SM i Sportkörning
  Föreningen Drive & Ride Mälardalen bjuder in till SM i Sportkörning 8-11 augusti på vackra Strömsholm! Välkomna!
 • Fortbildning Ridlärare och tränare
  Godkänd fortbildning för diplomerade ridlärare level 1-3 samt C- och B-tränare den 24 september för Maria Terese Engsell med tema Ryttare i balans.
 • FULK 4 maj
  FULK - förberedande ungdomsledarkurs 7 september. Förberedande ungdomsledarkurs för unga mellan 11 & 14 år som vill/är engagerade i föreningen. En rolig dag där de får grundkunskaper om ridsportens organisation och i att planera aktiviteter samt träffa andra unga från andra föreningar.

 • Hästaktiviteter på SMveckan
  V.26 är det SM-vecka i Västerås. 28 olika idrotter gör upp om SM-titlar. Ridsports grenarna Distans och Working Equitation genomförs under veckan. Men det blir mer ridsport än så!

Nyheter SvRF

 • Sverige sexa på VM i Arezzo: ”Ett ungt lag som växte in i tävlingen”
  23 jul 2024 22:44 Sverige tog sig till A-finalen på VM i mounted games i Arezzo, efter en mäktig avslutning i omgång 4. – Jag är väldigt nöjd med hur vi tog oss till A-final, säger ridande tränare Quentin Voeltzel.
 • Nya regler väntas för flytt av hästar inom Norden
  23 jul 2024 10:34 För dig som flyttar hästar mellan länder i Norden väntas nya regler från Jordbruksverket. För att kunna flytta hästar utan hälsointyg måste förflyttningen från och med den 1 september registreras i e-tjänsten Traces.
 • Nominera till Årets ridskola och Årets ridlärare
  16 jul 2024 21:50 Rider du på världens bästa ridskola eller har du en ridlärare som gör din tid i stallet till veckans höjdpunkt? För att hylla alla goda ledare och lyfta ridskolans viktiga roll behöver vi din hjälp att utse Årets ridskola och Årets ridskola 2024. Priserna delas ut i samarbete med Folksam respektive Granngården.
 • Nominera Årets ridskolehäst!
  11 jul 2024 11:48 Ridskolehästar gör ett av ridsportsveriges viktigaste hästjobb och betyder så mycket för så många. Nominera till priset Årets ridskolehäst, som presenteras av Stora Enso och delas ut på Ryttargalan.
 • Trygga team: Milen inget hinder för Vindelns Ridklubb
  5 jul 2024 14:36 Love Laine, 20, från Mockträsk utanför Boden har 150 mil till finalen i Folksam Ponnyallsvenska. Till lagkamraterna i Vindelns Ridklubb utanför Umeå är det 30. Men det hindrar inte lagsammanhållningen. - Vi ses på tävlingar och olika träffar och är ett väldigt härligt gäng. Det är aldrig några konstigheter. Alla är på samma spår, säger han.
 • Nicole Holmén: ”Var snäll och en schysst kompis”
  5 jul 2024 12:00 Som förebild och lagkamrat gäller det att vara schysst; ”Du ska bara vara snäll mot alla. Och det kan ju inte vara så svårt ”. Det säger hoppryttaren Nicole Holmén som tipsar om trygga team och peppar finalisterna i Folksam Ponnyallsvenska inför start i Falsterbo Horse Show. Här är några av hennes tips.

RF -SISU Västmanland

 • Från soffpotatis till vältränad atlet - välkommen att lyssna på Göran Adlén
  28 jun 2024 19:35 Göran Adlén, mest känd som föreläsare och trendspanare, har gjort en anmärkningsvärd resa. Imorgon, lördagen den 29 juni kl. 13.00, inspirerar han på Mötesplats SM-veckan .
 • Prova på-område med idrott för alla under SM-veckan
  24 jun 2024 08:43 SM-veckan är inte bara till för att titta på idrotter och mästare, utan även en möjlighet att själv testa. I direkt anslutning till Mötesplats SM-veckan vid Lögarängen i Västerås finns ett omfattande prova på-område. Här får besökare i alla åldrar möjlighet att testa cirka 40 olika idrotter, med ett varierat utbud från dag till dag.
 • SM-veckan 2024 - Mötesplatsen och Prova på
  19 jun 2024 16:16 26-30 juni arrangeras SM-veckan för första gången i Västerås. SM-veckan är ett årligt återkommande idrottsevenemang där elitidrottare från hela landet samlas för att tävla om ära, medaljer och nationell uppmärksamhet. Årets SM-vecka arrangeras av Riksidrottsförbundet, SVT, Västerås Stad och RF-SISU Västmanland.
 • Västerås Basket redo för SM-veckan 2024
  14 jun 2024 10:09 Med SM-veckan 2024 runt hörnet, är Västerås Basket en av föreningarna som pulserar av spänning och förväntan. Vi har träffat ordförande Arwid Wibom som delar sina tankar och förhoppningar inför evenemanget.
 • Han är månadens lärgruppsledare
  7 jun 2024 13:58 Varje månad sätter RF-SISU Västmanland extra ljus på det fantastiska folkbildningsarbete som sker i länets föreningar genom att utse månadens lärgruppsledare. Denna månad går utmärkelsen till Bo "Bosse" Björklund, en eldsjäl inom Arboga Flygklubbs modellflygsektion som med sin passion för modellflygning och sitt engagemang i lärgrupper bidrar till både klubbens och medlemmarnas utveckling.
 • Flera restriktioner tas bort i den smittade zonen
  5 jun 2024 14:43 Nu häver Jordbruksverket de flesta restriktionerna i området i Västmanland som drabbats av afrikansk svinpest. Begränsningar gällande antal personer som får vistas i skog och mark i kärnområdet tas bort. Därmed blir det åter tillåtet med tävlings- och träningsarrangemang.