Aktuellt

Samarbetspartner

Aktivitetskalender

Samarbetspartner

häst

Grönt kort är ett bevis på att du har den breda grundkunskap som behövs inför en tävlingsstart.

häst

Basutbildningen ger ridsportens ledare en gemensam och stadig grund att stå på och är ett sätt att inspirera fler att utvecklas som ledare.

häst

Vill du arbeta med människor och hästar? Ridledarutbildningen vänder sig till dig som vill leda rid- och teorilektioner på grundläggande nivå och lära dig mer om vad det innebär att arbeta som ridlärare.

häst

Hästens välfärd ska alltid sättas främst i allt vi gör inom vår sport. Kunskapen om god, säker och hållbar hästhållning ska genomsyra ridsporten.

häst

– Det är superviktigt att unga tidigt lär sig grunderna i hur man hanterar hästen på ett klokt och säkert sätt. Då minskar också riskerna för att man skadar sig själv eller att hästen blir skadad.

häst

Alla ska kunna känna sig trygga och trivas i stallet. Tillsammans jobbar vi för att ridsporten ska vara fri från mobbning och övergrepp.

Samarbetspartner

Nyheter från distriktet

Nyheter SvRF

 • Sverige sexa på VM i Arezzo: ”Ett ungt lag som växte in i tävlingen”
  23 jul 2024 22:44 Sverige tog sig till A-finalen på VM i mounted games i Arezzo, efter en mäktig avslutning i omgång 4. – Jag är väldigt nöjd med hur vi tog oss till A-final, säger ridande tränare Quentin Voeltzel.
 • Nya regler väntas för flytt av hästar inom Norden
  23 jul 2024 10:34 För dig som flyttar hästar mellan länder i Norden väntas nya regler från Jordbruksverket. För att kunna flytta hästar utan hälsointyg måste förflyttningen från och med den 1 september registreras i e-tjänsten Traces.
 • Nominera till Årets ridskola och Årets ridlärare
  16 jul 2024 21:50 Rider du på världens bästa ridskola eller har du en ridlärare som gör din tid i stallet till veckans höjdpunkt? För att hylla alla goda ledare och lyfta ridskolans viktiga roll behöver vi din hjälp att utse Årets ridskola och Årets ridskola 2024. Priserna delas ut i samarbete med Folksam respektive Granngården.
 • Nominera Årets ridskolehäst!
  11 jul 2024 11:48 Ridskolehästar gör ett av ridsportsveriges viktigaste hästjobb och betyder så mycket för så många. Nominera till priset Årets ridskolehäst, som presenteras av Stora Enso och delas ut på Ryttargalan.
 • Trygga team: Milen inget hinder för Vindelns Ridklubb
  5 jul 2024 14:36 Love Laine, 20, från Mockträsk utanför Boden har 150 mil till finalen i Folksam Ponnyallsvenska. Till lagkamraterna i Vindelns Ridklubb utanför Umeå är det 30. Men det hindrar inte lagsammanhållningen. - Vi ses på tävlingar och olika träffar och är ett väldigt härligt gäng. Det är aldrig några konstigheter. Alla är på samma spår, säger han.
 • Nicole Holmén: ”Var snäll och en schysst kompis”
  5 jul 2024 12:00 Som förebild och lagkamrat gäller det att vara schysst; ”Du ska bara vara snäll mot alla. Och det kan ju inte vara så svårt ”. Det säger hoppryttaren Nicole Holmén som tipsar om trygga team och peppar finalisterna i Folksam Ponnyallsvenska inför start i Falsterbo Horse Show. Här är några av hennes tips.

RF -SISU Västergötland

 • Semesterstängt vecka 28-31
  2 jul 2024 11:50 Vi önskar alla våra idrottsvänner och kontakter runt om i distriktet en riktigt fin sommar! Vårt kansli har semesterstängt under fyra veckor. Vi kommer tillbaka igen i början av augusti.
 • Ledig plats: Idrottskonsulent
  2 jul 2024 11:42 RF-SISU Västra Götaland söker just nu en Idrottskonsulent med placering i Skövde, med fokus på idrottsföreningar i Skövde, Tibro samt Karlsborg.
 • Ansök om LOK-stöd för våren 2024 senast 25 augusti
  19 jun 2024 15:40 Nu är det hög tid för föreningar att ansöka om statligt lokalt aktivitetsstöd (LOK) för vårens aktiviteter 2024.
 • Lyckad pilotomgång av Parasport School
  19 jun 2024 11:58 I samarbete med Skövde kommun och Västra Götalands Parasportförbund har en pilotomgång av projektet Parasport School genomförts. Syftet med projektet är att uppmuntra till fysisk aktivitet, skapa möten mellan deltagarna och föreningsliv, uppmana och stötta föreningar att nå en ny målgrupp samt utveckla och stärka befintlig verksamhet i Parasportföreningar.
 • Satsning på unga ledare i Göteborg fortsätter
  19 jun 2024 11:53 Till hösten startar en ny omgång av Unga ledarprogrammet i Göteborg. Föreningar i Göteborg med ungdomar som vill delta i programmet kan nu ansöka om platser.
 • Lediga platser: Idrottskonsulenter till Borås
  18 jun 2024 07:25 Vi söker två Idrottskonsulenter med placering i Borås med fokus på föreningar i Borås, Vårgårda och Herrljunga.