Aktuellt

Verksamhetskalender

Nyheter från distriktet

 • NM i sportkörning
  Vid helgens tävlingar hos Villvattnets körsällskap avjordes NM i sportkörning för seniorer.
 • Ungdoms-EM i sportkörning
  Ungdoms-EM i sportkörning 2024 äger rum i skånska Flyinge 23-28 juli.
 • Tävlingsansökningar 2025
  Påminnelse till alla klubbar! Deadline för att söka tävlingar inför 2025 är den 15/9.
 • NM i ponnydressyr
  Helgen 29-30 juni gick årets Norrlandsmästerskap i ponnydressyr av stapeln hos Lappmarksryttarna i Lycksele.
 • Glad midsommar!
  Kansliet och styrelsen för Västerbottens Ridsportförbund önskar er alla en riktigt härlig midsommar.
 • Tävlingsarrangörsträff
  Västerbottens Ridsportförbund bjuder in tävlingsarrangörer och grenledare till en träff måndag den 26/8 kl. 18.00.
 • Snart semestertider
  Vi kommer ha sommarstängt här på kansliet från måndag den 1/7, och öppnar igen efter semestern
  torsdag den 1/8.

Nyheter SvRF

 • Sverige sexa på VM i Arezzo: ”Ett ungt lag som växte in i tävlingen”
  23 jul 2024 22:44 Sverige tog sig till A-finalen på VM i mounted games i Arezzo, efter en mäktig avslutning i omgång 4. – Jag är väldigt nöjd med hur vi tog oss till A-final, säger ridande tränare Quentin Voeltzel.
 • Nya regler väntas för flytt av hästar inom Norden
  23 jul 2024 10:34 För dig som flyttar hästar mellan länder i Norden väntas nya regler från Jordbruksverket. För att kunna flytta hästar utan hälsointyg måste förflyttningen från och med den 1 september registreras i e-tjänsten Traces.
 • Nominera till Årets ridskola och Årets ridlärare
  16 jul 2024 21:50 Rider du på världens bästa ridskola eller har du en ridlärare som gör din tid i stallet till veckans höjdpunkt? För att hylla alla goda ledare och lyfta ridskolans viktiga roll behöver vi din hjälp att utse Årets ridskola och Årets ridskola 2024. Priserna delas ut i samarbete med Folksam respektive Granngården.
 • Nominera Årets ridskolehäst!
  11 jul 2024 11:48 Ridskolehästar gör ett av ridsportsveriges viktigaste hästjobb och betyder så mycket för så många. Nominera till priset Årets ridskolehäst, som presenteras av Stora Enso och delas ut på Ryttargalan.
 • Trygga team: Milen inget hinder för Vindelns Ridklubb
  5 jul 2024 14:36 Love Laine, 20, från Mockträsk utanför Boden har 150 mil till finalen i Folksam Ponnyallsvenska. Till lagkamraterna i Vindelns Ridklubb utanför Umeå är det 30. Men det hindrar inte lagsammanhållningen. - Vi ses på tävlingar och olika träffar och är ett väldigt härligt gäng. Det är aldrig några konstigheter. Alla är på samma spår, säger han.
 • Nicole Holmén: ”Var snäll och en schysst kompis”
  5 jul 2024 12:00 Som förebild och lagkamrat gäller det att vara schysst; ”Du ska bara vara snäll mot alla. Och det kan ju inte vara så svårt ”. Det säger hoppryttaren Nicole Holmén som tipsar om trygga team och peppar finalisterna i Folksam Ponnyallsvenska inför start i Falsterbo Horse Show. Här är några av hennes tips.

RF -SISU Västerbotten

 • Föreningsboost gav nya medlemmar till föreningar
  2 jul 2024 09:43 För att fler barn och ungdomar ska hitta till det lokala föreningslivet bjöd Södra Ålidhemskolan under våren in elever och vårdnadshavare till en föreningsdag. Föreningsdagen var i samverkan med RF-SISU Västerbotten och lokala idrottsföreningar, och gav eleverna möjlighet att prova på olika idrotter och anmäla sig till föreningar.
 • Parasport-aktiviteter på Summertimefestivalen
  25 jun 2024 20:21 Som en del av Summertimefestivalen i Skellefteå kommer vi tillsammans med lokala idrottsföreningar arrangera flertalet parasport-aktiviteter på Norrvallaområdet. Prova på-aktiviteterna arrangeras fredag 28 juni och är kostnadsfria.
 • E-sporten levlar upp i Västerbotten – flermiljonsprojekt startar igång i höst
  13 jun 2024 11:11 RF-SISU Västerbotten har beviljats projektmedel från Allmänna arvsfonden för att jobba med att organisera e-sporten i Västerbotten, så att fler barn och ungdomar kan utöva e-sport inom ramen för en idrottsförening. Beslutet omfattar närmare 4,1 miljoner kronor och projektet sträcker sig över 3 år.
 • Change the Game – många värdefulla inslag för idrotten
  6 jun 2024 14:57 Vill din förening forma en rolig och utvecklande idrottsverksamhet, där ni kan stärka utövarnas rörelsekompetens, självförtroende, inlärning och motivation? Delta på årets Change the game – 14-22 september 2024 – som den här gången erbjuder ett tydligt spår för dig som är verksam inom idrotten.
 • Årets idrottsförening i Västerbotten 2023 – Dorotea IF
  29 maj 2024 22:17 För sitt sätt att bidra när aktiviteter genomförs på orten och genom små medel lyckas bedriva en fantastisk bred verksamhet för alla männisikor, i alla åldrar, utses Dorotea IF till årets idrottsförening i Västerbotten 2023.
 • Välkommen Gabriella Hed Vall – ny i styrelsen
  3 maj 2024 09:43 Vid RF-SISU Västerbottens årsmöte valdes Gabriella Hed Vall in som ny ledamot i styrelsen. Här berättar hon om vad som lockade med styrelseuppdraget och vilka erfarenheter från arbetslivet som hon bär med sig in i idrotten.