Aktuellt

häst

Här hittar du kontaktuppgifter till SvRFs medlemsombudsman och Riksidrottsförbundets Visselblåsartjänst.

häst

Här hittar du aktuella resultat, regler och information om våra allsvenskor.

häst

För att få tävla måste man ha ett grönt kort.
Här hittar du aktuella kurser i Uppland.

Verksamhetskalender

Nyheter från distriktet

Nyheter SvRF

 • Sverige sexa på VM i Arezzo: ”Ett ungt lag som växte in i tävlingen”
  23 jul 2024 22:44 Sverige tog sig till A-finalen på VM i mounted games i Arezzo, efter en mäktig avslutning i omgång 4. – Jag är väldigt nöjd med hur vi tog oss till A-final, säger ridande tränare Quentin Voeltzel.
 • Nya regler väntas för flytt av hästar inom Norden
  23 jul 2024 10:34 För dig som flyttar hästar mellan länder i Norden väntas nya regler från Jordbruksverket. För att kunna flytta hästar utan hälsointyg måste förflyttningen från och med den 1 september registreras i e-tjänsten Traces.
 • Nominera till Årets ridskola och Årets ridlärare
  16 jul 2024 21:50 Rider du på världens bästa ridskola eller har du en ridlärare som gör din tid i stallet till veckans höjdpunkt? För att hylla alla goda ledare och lyfta ridskolans viktiga roll behöver vi din hjälp att utse Årets ridskola och Årets ridskola 2024. Priserna delas ut i samarbete med Folksam respektive Granngården.
 • Nominera Årets ridskolehäst!
  11 jul 2024 11:48 Ridskolehästar gör ett av ridsportsveriges viktigaste hästjobb och betyder så mycket för så många. Nominera till priset Årets ridskolehäst, som presenteras av Stora Enso och delas ut på Ryttargalan.
 • Trygga team: Milen inget hinder för Vindelns Ridklubb
  5 jul 2024 14:36 Love Laine, 20, från Mockträsk utanför Boden har 150 mil till finalen i Folksam Ponnyallsvenska. Till lagkamraterna i Vindelns Ridklubb utanför Umeå är det 30. Men det hindrar inte lagsammanhållningen. - Vi ses på tävlingar och olika träffar och är ett väldigt härligt gäng. Det är aldrig några konstigheter. Alla är på samma spår, säger han.
 • Nicole Holmén: ”Var snäll och en schysst kompis”
  5 jul 2024 12:00 Som förebild och lagkamrat gäller det att vara schysst; ”Du ska bara vara snäll mot alla. Och det kan ju inte vara så svårt ”. Det säger hoppryttaren Nicole Holmén som tipsar om trygga team och peppar finalisterna i Folksam Ponnyallsvenska inför start i Falsterbo Horse Show. Här är några av hennes tips.

RF -SISU Uppland

 • Uppsala volleybollsällskap satsar på introträningar för nybörjare
  28 jun 2024 08:30 För två år sedan startade Uppsala Volleybollsällskap (UVBS) så kallade introträningar, nybörjarträningar för barn och ungdomar i olika åldrar som inte har spelat volleyboll tidigare. Då, för två år sedan, utgjordes gruppen av ett 15-tal deltagare. Idag tränar omkring 70 barn och ungdomar i någon av föreningens tre introträningsgrupper.
 • Tjejsatsning i Uppsala RFC: Så skapas framtidens rugbyspelare
  17 jun 2024 16:29 Uppsala Rugby Football Club (URFC) är en förening som satsar på att få in fler tjejer till idrotten och klubben. Under 2021 drog föreningen igång en särskild satsning för att fler ska kunna ta del av rugbyn.
 • Kom igång eller fördjupa arbetet med paraverksamhet
  13 jun 2024 11:40 Oavsett om din förening ligger i startgroparna för att påbörja para-verksamhet eller om din förening redan har para-verksamhet och vill fördjupa arbetet kan ni samverka med oss.
 • Så många som möjligt, så länge som möjligt
  12 jun 2024 11:30 Vad är det som lockar barn och unga till föreningsidrotten och varför väljer många att hoppa av när de kommer upp i tonåren? Välkommen till ett inspirerande seminarium om att rekrytera och behålla aktiva inom idrotten!
 • Idrottsföräldern - en viktig roll i föreningen
  12 jun 2024 08:28 Idrottsföräldrar är beundransvärda, och deras insatser är ovärderliga för det svenska föreningslivet. Samtidigt finns det tillfällen då intresset och engagemanget för barnets idrottande övergår till överdriven press och olämpligt beteende.
 • Växande renoveringsbehov – en utmaning för uppländska idrottsföreningar och kommuner
  29 maj 2024 09:43 Renoveringsbehovet av idrottsanläggningar är en växande utmaning för både idrottsföreningar och kommuner. Behovet är stort oavsett om det gäller idrottshallar, utomhusmiljöer eller klubbstugor.