I samarbete med Linköpings Fältrittklubb och RF-SISU Östergötland bjuder Östergötlands Ridsportförbund in till en träff för alla våra föreningar där vi går igen grunden för arbetet med Trygg Ridsport och även vad som gäller för att vara Trygghetscoach.
Lär dig att använda använda och förstå SAM, SBA och incidentrapportering i REQS som är system och rapporter framtagna för att förenkla föreningens arbete.
Ridsportens ledare är förebilder för övriga och har en särskild viktig roll i organisationen. Basutbildningens mål är att ge ledare på alla nivåer inom ridsporten en stabil och gemensam grund att stå på så att de kan känna sig trygga med sitt uppdrag och fortsätta utvecklas inom ridsporten.
Välkommen till en grundutbildning i Trygg Ridsport den 8 april. Den 19 maj har vi sedan en arbetsträff för de föreningar som vill ha hjälp att ta fram policy- och handlingsplan. Båda träffarna är digitala.
Välkommen till Basutbildning för ridsportens ledare. Ridsportens ledare är förebilder för övriga medlemmar och har en särskilt viktig roll i organisationen. Basutbildningens mål är att ge ledare på alla nivåer inom ridsporten en stabil och gemensam grund att stå på så att de kan känna sig trygga med sitt uppdrag och fortsätta utvecklas inom ridsporten.
Drömmer du om att arbeta med människor och hästar? Att utbilda sig till Ridledare är en väg till att kunna arbeta på en ridskola för att då leda elever i både teori- och enstaka ridlektioner. Varmt välkommen med din anmälan till Ridledarkursen 2025 som arrangeras av Stockholms Läns Ridsportförbund och Västmanland/Sörmlands Ridsportförbund.
Uppgifter om medlemsantal ska rapporteras till Svenska Ridsportförbundet via IdrottOnline. Rapportering öppnade den 1 december och sista dag för att skicka in uppgifterna är den 15 januari
Den 30 januari 2025 är du hjärtligt välkommen att lyssna på Johan Fyrberg, Andrea Barth, Göran Dalin och Sofie Viksten som sprider kunskap om hästvälfärd
Välkommen till årets träff där vi går igenom tävlingstermin, allsvenskor, ÖM samt diskuterar hur vi löser framtidens utmaningar inom tävlingsverksamheten i Östergötland
Voltigecupen är för alla som är intresserade och man kan vara med på en trähäst/plåthäst eller på en riktig häst. Alla föreningar med minst 10 deltagare vinner en voltigeclinic.
Basutbildningen vänder sig till blivande och verksamma ledare inom ridsporten som ex. lagledare, förtroendevalda, ridlärare, tränare, ungdomsledare och funktionärer. Ålder från 18 år.
Workshop för ridlärare och ridskolechefer om hästvälfärd på ridskolan, Göran Dalin veterinär och ordförande i SvRFs Hästvälfärdsråd kommer att inleda dagen.
På långfredagen arrangerade Norrköpings Fältrittklubb Äggletning, en familjedag med ponnyridning, käpphästhoppning, lotteri, fika, tipspromenad, och såklart äggletning.
Välkommen att delta på utbildningen "Trygg Ridsport - grund" den 15/5! Den 19/6 (nytt datum) har vi en arbetsträff för att ta fram policy- och handlingsplan för de föreningar som inte gjort det. Båda träffarna är digitala.
Utbildningen vänder sig till blivande och verksamma ledare inom ridsporten som ex. lagledare, förtroendevalda, ridlärare, tränare, ungdomsledare och funktionärer. Ålder från 18 år.
Vi hälsar på hos Maria Falck och inspireras av hennes arbete med, Tydliggörande pedagogik och NPF på ridskolan samt Ridlektionsmodellen i praktiken. Pedagogik och specialpedagogik där den är som allra mest användbar!
När Anette Tholf går i pension i sommar tar Anna Ringholt över som distriktskonsulent med inriktning på förening, ridskola, ungdom, utbildning och kommunikation.
Tillsammans med Värmlands Ridsportförbund välkomnar vi alla intresserade till en digital träff om ideellt engagemang! Det bjuds på föreläsning, diskussioner och erfarenhetsutbyte.