Aktuellt

häst

För att alla ska trivas och känna sig trygga inom ridsporten, både hästar och människor, har ridsporten samlats kring några ledstjärnor.

häst

Bra rutiner baserade på hästens behov är grunden för att hästen ska bli trygg, säker och kunna prestera på rätt sätt. "Säker med häst" ska vara ett stöd för alla som hanterar eller kommer i kontakt med hästar och stallmiljöer.

häst

Alla ska kunna känna sig trygga och trivas i stallet. Tillsammans jobbar vi för att ridsporten ska vara fri från mobbning och övergrepp.

Verksamhetskalender

häst

Hästar gillar rörelse, en trygg flock och kloka rutiner. Som ryttare rustar du dig bäst med massor av hästkunskap.

häst

Utvecklas som ryttare, tränare, ridlärare, ledare och förening. På Svenska Ridsportförbundets utbildningsportal så hittar du kunskap, material och utbildningar inom ridsporten

häst

Utveckla din förening genom Projektstödet

Nyheter från distriktet

Nyheter SvRF

 • Sverige sexa på VM i Arezzo: ”Ett ungt lag som växte in i tävlingen”
  23 jul 2024 22:44 Sverige tog sig till A-finalen på VM i mounted games i Arezzo, efter en mäktig avslutning i omgång 4. – Jag är väldigt nöjd med hur vi tog oss till A-final, säger ridande tränare Quentin Voeltzel.
 • Nya regler väntas för flytt av hästar inom Norden
  23 jul 2024 10:34 För dig som flyttar hästar mellan länder i Norden väntas nya regler från Jordbruksverket. För att kunna flytta hästar utan hälsointyg måste förflyttningen från och med den 1 september registreras i e-tjänsten Traces.
 • Nominera till Årets ridskola och Årets ridlärare
  16 jul 2024 21:50 Rider du på världens bästa ridskola eller har du en ridlärare som gör din tid i stallet till veckans höjdpunkt? För att hylla alla goda ledare och lyfta ridskolans viktiga roll behöver vi din hjälp att utse Årets ridskola och Årets ridskola 2024. Priserna delas ut i samarbete med Folksam respektive Granngården.
 • Nominera Årets ridskolehäst!
  11 jul 2024 11:48 Ridskolehästar gör ett av ridsportsveriges viktigaste hästjobb och betyder så mycket för så många. Nominera till priset Årets ridskolehäst, som presenteras av Stora Enso och delas ut på Ryttargalan.
 • Trygga team: Milen inget hinder för Vindelns Ridklubb
  5 jul 2024 14:36 Love Laine, 20, från Mockträsk utanför Boden har 150 mil till finalen i Folksam Ponnyallsvenska. Till lagkamraterna i Vindelns Ridklubb utanför Umeå är det 30. Men det hindrar inte lagsammanhållningen. - Vi ses på tävlingar och olika träffar och är ett väldigt härligt gäng. Det är aldrig några konstigheter. Alla är på samma spår, säger han.
 • Nicole Holmén: ”Var snäll och en schysst kompis”
  5 jul 2024 12:00 Som förebild och lagkamrat gäller det att vara schysst; ”Du ska bara vara snäll mot alla. Och det kan ju inte vara så svårt ”. Det säger hoppryttaren Nicole Holmén som tipsar om trygga team och peppar finalisterna i Folksam Ponnyallsvenska inför start i Falsterbo Horse Show. Här är några av hennes tips.

RF -SISU Gotland

 • Island Games 2031 till Gotland
  13 jul 2024 12:48 Internationella Island Games Association (IGA) meddelade i samband med sitt årsmöte idag den 13 juli på Orkneyöarna att Gotland har blivit utsedd ”rekommenderad värdö” inför spelen 2031. Detta innebär att Gotland nu har ett år på sig att till nästa årsmöte i juli 2025 på Orkney, presentera en fullskalig ansökan samt en budget för spelen 2031. Gotland har arrangerat Island Games två gånger tidigare 1999 och 2017.
 • Vi söker Ekonom/controller
  12 jul 2024 10:12 Forma framtidens idrott på Gotland! Vi söker en passionerad ekonom/controller som brinner för att stödja och utveckla vår idrottsrörelse!
 • Nu tar vi en riktigt härlig och aktiv sommar 🌞⚽️⚾️🏸⛳️
  8 jul 2024 09:33 Våren 2024 har präglats av ökad aktivitet bland barn och ungdomar, arbete med värdegrund, satsningar på folkhälsa och att skapa tillgänglighet för idrott. Våra politiker besökte några föreningar via idrottsbussen, tack Svaide Roma SOK, Roma IF, DK Bottenskraparna, RBU Gotland för att ni tog emot på ett engagerat sätt.
 • Idrottsseminarier under Almedalsveckan
  19 jun 2024 10:35 Onsdag den 26 juni under årets Almedalsvecka, bjuder Riksidrottsförbundet in till tre seminarier. Du är välkommen att delta på plats i Visby eller följa seminarierna digitalt.
 • Nu finns det projektstöd att söka för utbildningvecka
  15 maj 2024 15:13 Visby BBK genomförde sin första utbildningsvecka i början på maj och det blev en succé! Nu finns möjlighet att söka projektstöd för att föreningar ska kunna genomföra sin egen utbildningsvecka.
 • Idrottens dag i skolan
  8 maj 2024 08:40 Fredagen den 27 september är det dags för Idrottens dag!

Kalender-föreningar