Annons
Annons

Ridhandboken 2 i ny upplaga

Nu finns nya Ridhandboken 2 – Vidareutbildning av ryttare och häst, i Idrottsbokhandeln. En faktaspäckad ”ridbibel” på hästens villkor för alla som siktar högt i dressyr, hoppning och fälttävlan. gress

Ridhandboken 2 är en tysk klassiker och en svensk ridbibel som nu genomgått en omfattande översyn, både när det gäller innehåll och språk. Boken vänder sig till alla som siktar på ridsportens högsta klasser, från medelsvår nivå och uppåt.

– Den här 14:e upplagan trycker framför allt tydligare på hästvälfärd och vikten av att ta hänsyn till hästens välbefinnande, medfödda behov och beteende vid både träning och tävling, säger Annette Fransén Iacobaeus.
Hon är A-tränare och internationell femstjärnig domare i dressyr, och den som är lektör och översättare av Ridhandboken 2.

Den 14:e upplagan trycker framför allt tydligare på hästvälfärd.

– Det har varit ett mycket roligt men grannlaga arbete, det här är verkligen en superbra bok sprängfylld med kunskap. Den rör sig på en nivå som inte var så enkelt att översätta alla gånger men jag tror aldrig jag läst något med så djup och detaljerad kunskap om ridning. Helheten i boken är väldigt bra.

Ridhandboken 2 bygger vidare på Ridhandboken 1 – Grundutbildning av ryttare och häst.
Bägge böckerna är standardverk i ridsportvärlden och utgångspunkter i våra svenska ridutbildningar när det gäller att sprida kunskap om den klassiska ridläraren och hästhantering.

– Vår svenska ridlära bygger på den tyska. Det mesta i boken har direktöversatts men vi har bearbetat och anpassat innehållet till svenska förhållanden, säger Annette Fransén Iacobaeus, som arbetat med översynen tillsammans med en namnkunnig referensgrupp (se nedan).

Kunskaperna i boken bygger på beprövad erfarenhet och nya forskningsrön.

– Ridhandboken 2 samlar så mycket kunskap och bakom boken finns en mycket stark uppställning med några av Tysklands – och världens - mest erfarna ryttare och tränare, säger Annette Fransén Iacobaeus.

Till nyheterna hör bland annat avsnitt om inlärningsteori för att ge ökad förståelse för hur hästars inlärningsprocess ser ut, samt insikter om träningsfysiologi.

Ridhandboken 1 och 2 finns att köpa i idrottsbokahandeln.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Pris/bok: 350 kr Paketpris Ridhandboken 1 och 2: 650 kr

Ur innehållet

  • Hästens inlärningsbeteende utifrån ett ridsportperspektiv.
  • Skötsel och management av tävlingshästar.
  • Betydelsen av en korrekt sits.
  • Vidreutveckling av den påskjutande kraften och bärkraften.
  • Förhållningssätt vid problem i utbildningen,
  • Språngets faser, avstånd i avsprång och landning
  • Moment, tränings- och tävlingsplanering i fälttävlan.

Översättning: Annette Fransén Iacobeus
Redaktör: Cecilia Lönnell

Referensgruppen bakom Ridhandboken 2
Agneta Aronsson
AnnCatrin Carlsson
Robert Fritz
Elisabet Lundholm
Eva-Karin Oscarsson
Anne Persson
Sofie Viksten

Publicerad:

Aktuellt