Annons
Annons

Ridsporten välkomnar ny hästutredning

Idag meddelade regeringen att de tillsätter en utredning som bland annat ska se över möjligheterna att tillgängliggöra hästsport för fler barn och unga.

För Svenska Ridsportförbundet, som varje dag möter unga som rider och deras engagemang, är det ett välkommet initiativ.

Vi möter så många barn och unga som ständigt längtar efter tiden med kompisarna och hästarna i stallet. Det är en glädje som vi vill att ännu fler unga ska få tillgång till. Vi har varit tydliga gentemot politikerna med att vi i ridsporten kan hugga i och göra mycket, men vi behöver också hjälp för att kunna tillgängliggöra sporten för ännu fler. Därför är det väldigt välkommet att regeringen ser värdet i svensk hästsport och tillsätter den här utredningen, säger Sandra Ruuda, ordförande för Svenska Ridsportförbundet.

Sverige har en stark tradition av hästsport, med många internationella framgångar. Något som regeringen också lyfter. Utredaren kommer också kartlägga behovet av kompetensförsörjning och kompetensutveckling i hästnäringen och se över om det går att underlätta företagande inom näringen. Frågor som går hand i hand med en stark ridsport.

Jag har inte hunnit ta del av några detaljer, men ser fram emot att titta ordentligt på detta. Men ridsporten vill självklart bidra på alla sätt vi kan, säger Sandra Ruuda, ordförande för Svenska Ridsportförbundet

Marie Thelander Dellhag är utsedd till särskilt utredare.

Mer information om utredningen finns på regeringens hemsida: Regeringen tillsätter utredning för att stärka hästnäringen - Regeringen.se Länk till annan webbplats.

Publicerad:

Aktuellt