Annons
Annons

Så driver vi hästvälfärdsfrågor internationellt

Foto: FEI/Shannon Brinkman

Hästens välfärd ska alltid sättas främst i allt vi gör inom vår sport. En viktig del av arbetet med hästvälfärd är det påverkansarbete vi bedriver internationellt.

Vårt gemensamma ansvar är att behandla våra hästar med respekt och alltid vara lyhörda för deras absolut bästa. I Svenska Ridsportförbundets hästvälfärdsarbete ingår bland annat att driva frågan gentemot det internationella ridsportförbundet, FEI. Vi behöver även samverka med de olika nationella förbunden, europeiska ridsportförbundet EEF och andra instanser i frågan om hästvälfärd.

– Hästarna är våra partners i sporten och deras välfärd är en central del av vår verksamhet. Genom att driva frågan internationellt kan vi inte bara sprida och dela kunskap kring hästvälfärd, utan också påverka förändringar och säkerställa att vi har en hög standard för hästvälfärd som respekteras och upprätthålls överallt, i alla lägen, säger Svenska Ridsportförbundets generalsekreterare Johan Fyrberg.

Insatser vi genomfört det senaste året i urval

Ett Dressage Forum, som föreslås i brevet, kommer arrangeras efter årets OS och Paralympics. Vi är tacksamma för de nationella förbundens engagemang och delar samma beslutsamhet i att snabbt och effektivt ha en positiv inverkan” säger en representant för FEI.

Särskilda frågor vi driver

  • Valfrihet kring kandar i internationell dressyr
  • En översyn av bedömningssystemet i internationell dressyr
  • Se över syfte och utformning av unghästtävlingar

Arbetet pågår kontinuerligt och nästa viktiga hållpunkt internationellt är FEI Sports Forum den 29-30 april Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., där generalsekreterare Johan Fyrberg och förbundsveterinär Peter Kallings kommer vara på plats.

Vill du veta mer om Svenska Ridsportförbundets arbete med hästvälfärd? Här finns en artikel Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med information och länkar till vidare läsning.

Har du sett en häst som far illa?

Ser du något som inte stämmer så finns det flera saker du kan göra. Läs mer om det här. Länk till annan webbplats.

Publicerad:

Aktuellt