Annons
Annons

GP-succé för strålande Zuccero: ”Perfekt kombination”

Rolf--Göran Bengtsson och Zuccero vid Falsterbo Horse Show 2022.

Foto: Matilda Ahlberg/Bildbyrån

Efter en hoppning som inte lämnade något mer att önska var Rolf-Göran Bengtsson och Zuccero överlägsna vinnare i Uggerhalnes tresjärniga GP över 1,55. – Han gjorde detta väldigt, väldigt fint och kul att vinna är det alltid, säger segerryttaren om sin suveräna stjärna.

Det var en bana som utmanande rejält; fem av 48 startande gick vidare till omhoppning. Av dem gjorde norska Therese Soehol Henriksen bästa försöket att utmana om segern, men hon var 1,73 sekunder bakom dagens svenska superduo.

– Det var svårt byggt idag, både tekniskt och ridmässigt. Hinder långt ut i hörnen och en trippelbarr med sex lite öppna steg ner mot kombinationen exempelvis. Jag satsade inte fullt i omhoppningen, tänkte mer säkert felfritt utan att slösa med tiden, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Han är en perfekt kombination. Han har en sån överblick över situationen, han har den försiktighetsgrad en världshäst behöver och samtidigt är han modig.

Men vinnarhästen var inte bara den som hade dagens bästa resultat. Han var också den som fick banan att se lättast ut.

– Han är en perfekt kombination. Han är ridbar, han har en sån överblick över situationen, han har den försiktighetsgrad en världshäst behöver och samtidigt är han modig, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Hittills har han gjort allt det vi har bett honom om, och relativt enkelt. Jag har inte sett någon som helst tendens till att kurvan inte skulle fortsätta stiga

Han är mäktig, han imponerar och han matchas perfekt av sin ryttare som gjort resan med världshästar förr. Zuccero (äg: Holsteiner Verband Hengsthaltungs GmbH) visar gång på gång att de förhoppningar som finns kring honom inte är för stora.

– Jag stegrar gärna kurvan lite långsamt. Hittills har han gjort allt det vi har bett honom om, och relativt enkelt. Jag har inte sett någon som helst tendens till att kurvan inte skulle fortsätta stiga. Känslan idag var också ett bra besked nu när vi ska stegra svårighetsgraden lite, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Segern idag borde i alla fall inte försämra chanserna hos Henrik.

Som många andra toppsvenskar siktar han på GCT i Stockholm 16-18 juni.

– Segern idag borde i alla fall inte försämra chanserna hos Henrik, säger Rolf-Göran Bengtsson och syftar på förbundskapten Henrik Ankarcrona som alldeles snart ska gå ut med sin trupp till tävlingarna på Stockholms Stadion.

Läs mer om Zuccero:
Superlöftet presenterade sig när Rolf-Göran tog pallplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Zuccero och RGB glänste på nytt: "Angenäm känsla" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Resultat:

Uggerhalne, Danmark – internationell hoppning
3* GP 1,55-hoppning med omhoppning:

1) Rolf-Göran Bengtsson, Zuccero, 0+0 fel, 39.55 sek
2) Therese Soehol Henriksen, Norge, Santos Z, 0+0 fel, 41.28 sek
3) Eric Ten Cate, Nederländerna, Incredible, 0+6 fel, 49.30 sek

8) Douglas Lindelöw, Sverige, Charlie´s Way, 4 fel, 69.30 sek

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt