Annons
Annons

Braksuccé för Selma och André på drömtävlingen

Foto: Privat

Selma Hammarström och André Brandt red hem en fenomenal lagseger i Grand Palais Éphémère och ungdomsklasserna på Saut Hermés i Paris avslutades med svensk nationalsång.
– Helt magiskt, vi var väldigt redo att ge dem en fajt, säger Selma Hammarström.

Klassen reds i två omgångar över hinder på 1,45 m och varje nation representerades av ett tvåmannalag vars resultat räknades ihop. Sverige och Irland de enda två felfria lagen efter två rundor och som sist ut av de två svenskarna var det upp till André Brandt att leverera en snabb tid för en svensk seger. Tillsammans med El Qlassico TT höll han planen perfekt och följde upp det Selma Hammarström gjort tillsammans med Seed – då var segern och succén ett faktum.

– Helt, helt fantastiskt! Jättebra och så kul att göra detta tillsammans med Selma och att vi kunde leverera så här bra efter att vi blivit uttagna till den här otroligt fina tävlingen, säger André Brandt, som ingår i ryttarutvecklingsprogrammet ATG Talang.

Det var ju en dröm bara att komma hit och tävla och att vinna två gånger det är ju helt otroligt kul.

– Vi hoppades ju och var 100 procent laddade, det var ju spänt så klart när André red, men han gjorde ju det suveränt, säger Selma Hammarström.

De båda slutade också tvåa och trea individuellt med André snäppet före Selma. André Brandt lämnar därmed Saut Hermés med två segrar och en andraplats.

– Det var ju en dröm bara att komma hit och tävla och att vinna två gånger det är ju helt otroligt kul. Och att få vinna ihop idag också och visa alla hur snabba vi kan vara, säger André.

Man är så många erfarenheter rikare, att få vara på den här arenan i den här otroliga atmosfären, det ger hur mycket motivation som helst.

Det två svenska stortalanger åker nu hemåt efter att ha fyllt på både motivation och kunskapsbanken.

– Just att få se toppryttarna så här. Att de rider så extremt fort i omhoppningarna. Det måste man få komma ut och uppleva för att fatta vilken precision och fart man måste ha för att ta de här topplaceringarna vecka efter vecka, säger André Brandt.

– Man är så många erfarenheter rikare. Att få vara på den här arenan i den här otroliga atmosfären, det ger hur mycket motivation som helst, säger Selma Hammarström.

André Brandt passar på att hylla teamet som stöttat de här dagarna i Paris.
– Vi har haft hästskötare som gjort ett superjobb. Min häst var lika glad när han gick i mål idag som när han kom hit. Jag är tacksam över att få uppleva detta med alla och över att ha min chef och tränare Royne Zetterman med mig här, avslutar han.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Se klipp från ritterna HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt