Annons
Annons

Henrik von Eckermann drar ifrån på världsrankingen

Foto: Roland Thunholm

Succéåret 2022 må vara över men den svenske stjärnan fortsätter på samma spår. För sjätte månaden i rad är han världsetta och marginalen växer.

Henrik von Eckermann tar avstamp för ett nytt hoppår med att utöka marginalen till den som är näst bäst i världen. Precis som tidigare är det Martin Fuch, Schweiz. Senast var marginalen 235 poäng, nu är den 315.

Under december månad har den svenske världsettan tagit två segrar och en andraplats med Glamour Girl (äg: Portfolio Horses LLC). Han har också ridit till sig en femteplats med Dzara Dorchival (äg: Sebastien Fonck) och en med Iliana (äg: Dufour Stables AG). Månadens största framgång var segern i Top 10 Final med King Edward (äg: Dufour Stables AG), men för den får han inte poäng på världsrankingen.

Övriga svenskar bland topp 100:

17. Peder Fredricson
55. Malin Baryard Johnsson
91. Angelica Augustsson Zanotelli
95. Petronella Andersson
98. Jens Fredricson

Aktuell världsranking hoppning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På dressyrens världsranking är bäste svensk fortsatt Patrik Kittel. Han klättrade en placering och är just nu sjätte bäste dressyrryttare i världen. I december slutade han två gånger på andraplats med Forever Young HRH (äg: Gestüt Peterhof och Patrik Kittel ) och med nyligen pensionerade Delaunay OLD (äg: Carol & Andrew Oatley och Patrik Kittel) red Patrik Kittel till sig en andraplats och en seger.

Bäste svenska dressyrhäst i världen just nu är Patrik Kittels Touchdown (äg: Sommarkvarn AB) på fjärdeplats.

Aktuell världsranking dressyr Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bästa svenska fälttävlansryttare i världen är just nu Frida Andersen på plats 64. Bästa svenska kusk är fyrspannskusken på plats 22 är Fredrik Persson och bästa pararyttare på rankingen för samtliga grader är Lena Malmström på plats 22. Voltigören Ella-Filippa Velander är högst rannkade av svenskarna på plats 24. Ella Lindblom är 159:a och bästa svensk på distansrankingen.

Aktuell världsranking fälttävlan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Aktuell världsranking körning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Aktuell världsranking paradressyr Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Aktuell världsranking distansritt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Aktuell världsranking voltige Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt