Annons
Annons

Sverige säkrade semifinal i Longines EEF Series med ny pallplats: "Bästa någonsin"

Marcus Westergren, Hannah Åkerblom, lagledare Ancan Carlsson, Erika Lickhammer -Van Helmond och Ottilia Lundgren tog Sverige till semifinal med en tredjeplats i Drammen Longines EEF Series.

Foto: Privat

Varje nation har två chanser att ta poäng i Longines EEF Series och Sverige darrade aldrig. Man säkrade tredje plats på fredagskvällen i Drammen, tog säsongens pallplats nummer två och knep biljett till semifinal.
- Mycket bra! Det har varit fräscha hästar och ryttarna har skött det väldigt professionellt, säger lagledare Ann-Catrin "Ancan" Carlsson.

Efter lika resultat på 4 fel efter två omgångar gick avgörandet vidare till omhoppning mellan Polen och Norge. Där red Marke Waclawik hem segern åt Polen i den 3* nationshoppningen på 1,45-höjd.

Men där bakom kunde det blågula laget summera semifinalplats och två fina omgångar av EEF Series där sju ryttare hjälpts åt att göra jobbet.

– Det är vår bästa insats någonsin i kvalen. Alla har jobbat på väldigt bra, säger Ancan.

Erika Lickhammer-Van Helmond/ I. Comtessa VHL, Ottilia Lundgren/ Comeonconrad, Hannah Åkerblom/ Chodec och Marcus Westergren/ Fellaini de Liebri Z hade uppdraget i Drammen. Bäst för dagen var Ottilia Lundgren som var en av tre dubbelnollor i klassen.

– En fantastisk debut! 24 år och gjorde det så bra, det är en väldigt hög nivå. Överlag var det en väldigt gedigen laginsats och att ingen hade mer än 4 fel i någon runda är en hög lägstanivå, säger Ancan.

Sveriges lag i Longines EEF Series har imponerat stort under 2024!

Foto: Privat

Nu väntar semifinal i Deauville 19-23 juni.
– Jag har en plan för vilka som ska rida den, men den är inte officiell än, säger lagledare Ann-Catrin "Ancan" Carlsson.

På söndag 9 juni rids Grand Prix i Drammen klockan 12.15

Resultat Drammen, Norge:

3* Nationshoppning Longines EEF Series
1,45-hoppning, två omgångar:

1) Polen 4 fel, 0 fel
2) Norge 4 fel, 8 fel
3) Sverige 8 fel
Erika Lickhammer-Van Helmond/ I. Comtessa VHL 4+4 fel
Ottilia Lundgren/ Comeonconrad 0+0 fel
Hannah Åkerblom/ Chodec 0+4 fel
Marcus Westergren/ Fellaini de Liebri Z 4+4 fel

Fullständig resultatlista Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till sändning på ClipMyHorse Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sverige kan se fram emot att följa ett nytt ekipage i världsklass!  Petronella Andersson och Odina Van Klapscheut imponerar om och om igen och senast med 0+4 fel i 5* Nations Cup. Här vid Rolex GP i Piazza di Sienna, Rom.

Foto: Arrangören Piazza di Sienna

Petronella och Odina van Klapscheut imponerade i La Baule

De kom till 5* Nations Cup i La Baule, Frankrike med sköna vibbar av form och de levererade igen. Petronella Andersson och Odina van Klapscheut hade 0+4 fel i protokollet för Nations Cup och var med det den klarast lysande stjärnan på fredagens svenska hopphimmel. Ekipaget slutade trea i 5* Rolex GP vid Piazza di Sienna, Rom för två veckor sedan och byggde med fredagens nya styrkebesked vidare mot vad som har alla möjligheter att bli en stor karriär.

Totalt sett föll lite för många bommar för att det skulle bli en toppendag för Sverige. Laget stannade på 32 fel efter de två omgångarna över 1,60-hinder och det räckte till en åttondeplats av nio lag. Precis som vid Piazza di Sienna gick segern i Nations Cup till Tyskland som slutade på 4 fel, ett mindre än tvåan Frankrike.

På söndag 9 juni klockan 14.00 avgörs Rolex GP La Baule.

Resultat La Baule, Frankrike:

5*Nations Cup 1,60-hoppning, två omgångar
1) Tyskland 4 fel
2) Frankrike 5 fel
3) Belgien 12 fel
8) Sverige
Amanda Landeblad/For Killy, 8+8 fel
Petronella Andersson/Odina van Klapscheut, 0+4 fel
Linda Heed/Laurien van Orshof 16+8
Peder Fredricson/ SV Vroome de la Pomme Z 4+12

Fullständig resultatlista Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till sändning på ClipMyHorse Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

EEF Series är det europeiska ridsportförbundets serie för nationshoppningar, och den näst högst internationella serien. League of Nations är den högsta och där ingår Sverige som en av världens tio bästa nationer. Utöver dessa två serier rids fristående nationshoppningar hos en rad arrangörer som exempelvis Aachen, Piazza di Sienna och La Baule.

Publicerad:

Aktuellt