Annons
Annons

Sista ryttaren avgjorde semifinalen - finalklart i Folksam Elitallsvenska

Foto: Roland Thunholm

Stockholms Fältrittklubb red hem segern när semifinalen i Folksam Elitallsvenska avgjordes i strålande juniväder under Norrköping Horse Show.
- Jag är fantastiskt glad, det är jätteroligt att rida i lag, säger Fanny Kullmyr, som säkrade segern som sista ryttare.

Det blev spännande in till allra sista ryttare när semifinalen avgjordes över två omgångar 140-hoppning. Till söndagseftermiddagens andra omgång hade tio lag tagit sig vidare. De red om åtta finalplatser. När Fanny Kullmyr gick in som sista ryttare för Stockholms Fältrittklubb hade hon råd med ett nedslag för att säkra segern, men inte mer.

Jag är väldigt nervös när de andra rider, för det kan man inte styra över. Men jag var inte så nervös inför min runda.

- Jag är väldigt nervös när de andra rider, för det kan man inte styra över. Men jag var inte så nervös inför min runda. Jag litar på min häst, hon är fantastisk, säger Fanny, som också levererade en säker nolla och kunde jubla med sitt lag över både seger och en plats i SM-finalen i Falsterbo 6-7 juli.

Spännande in i det sista. Semifinalens allra sista ekipage Fanny Kullmyr och Reventon säkrade segern till Stockholms Fältrittklubb.

Foto: Roland Thunholm

- Ni ska vi hem och bara jobba på en bra teamskänsla, hoppa lite på gräs och hålla hästarna fräscha, säger Fanny.

Stockholms Fältrittklubb slutade på totalt 3 fel. I laget red: Otis Liljedahl på Jericho W, Daisy Pearson på Chique Choque VD Lentamel Z, Rebecca Everz på Black's caliente och Fanny Kullmyr på Reventon.

Där bakom var det en sekundstrid om pallplatserna där Österlens Ridklubb knep andraplatsen på totalt 10 fel, knappa sekunden före trean Jump Club som också slutade på 10 fel.

Fullständiga resultat Folksam Elitallsvenska semifinal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kvalificerade till Folksam lag-SM i hoppning 2024

Stockholms Fältrittklubb
Österlens Ridklubb
Jump Club Ridsportförening
Åby Ridklubb
Hagens Ridsportförening
Henriksdals Ryttarförening
Piteå Ridklubb
Billdals Ridklubb

Finaluppställningen innehåller därmed två lag från södra zonen, två lag från västra ozonen, två lag från östra zonen, ett lag från mellersta zonen och ett lag från norra zonen. Hela Sverige representerat i SM-finalen med andra ord!

Missa inte det spännande avgörandet under Falsterbo Horse Show 6-7 juli.
Program och biljetter hittar du HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fullständiga regler Folksam Elitallsvenska med lag-SM

Publicerad:

Aktuellt