Annons
Annons

Tio svenska hästar uttagna till unghästklasserna på Stockholms Stadion

Foto: Roland Thunholm

Under Longines Global Champions Tour på Stockholms Stadion får publiken chansen att se framtidens hoppstjärnor i den prestigefyllda unghästtävlingen Lövsta Future Challenge International Young Horses. Nu har landslagsledningen tagit ut de tio hästar som får representera de blågula färgerna.

- Det är många som vill rida de här klasserna och det är glädjande att vi har haft så många hästar med hög kvalitet att välja mellan. Vi hade kunnat fylla ännu fler platser, men vi tror att vi har landat i ett riktigt bra gäng, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten svenska hopplandslaget.

- Vi är väldigt tacksamma över att Lövsta ger våra kommande stjärnor chansen att få komma in i den här miljön och få rutin av internationella banor, avslutar Henrik.

En av de uttagna hästarna är Qurious HS (SWB, Comme iL Faut-Diamant de Semilly, uppf Linn Holm, äg Grevlundagården i Vitaby & Haras de Prepinson). Tillsammans med Nicole Holmén vann hann finalen av Lövsta Future Challenge Jumping för unga hästar under Gothenburg Horse Show och har sedan dess fortsatt leverera fina resultat.

Det ska bli så roligt att få tävla inne på en så mäktig arena som Stockholms Stadion.

- Jag är så glad och taggad! Qurre, som vi kallar honom är verkligen en helt fantastisk häst, med så mycket talang och kapacitet och det ska bli så roligt att få tävla inne på en så mäktig arena som Stockholms Stadion, säger Nicole Holmén.

Tävlingarna arrangeras 28-30 juni. Totalt kommer 30 stycken 7-åriga hästar till start. 20 platser erbjuds till de ryttare som rider de femstjärniga klasserna, medan tio platser har reserverats till nationella ekipage.

- Vi ser fram emot att se de 7-åriga hästarna vara tillbaka på Stockholms Stadion. Svensk hoppsport är otroligt framgångsrik just nu. Lövsta Future Challenge vill bidra till att det fylls på med talanger till framtida mästerskap och vi tror att tävlingar som denna kan ge ekipagen värdefull rutin och erfarenheter inför framtida utmaningar, säger Emelie Broman Tegelberg, projektledare Lövsta Future Challenge.

Uttagna ekipage

Qurious HS (SWB, Comme iL Faut-Diamant de Semilly, uppf Linn Holm, äg Grevlundagården i Vitaby & Haras de Prepinson) ryttare Nicole Holmén

Merciminka (Comme il Faut-Hors la Loi II, uppf A.S Okkema-Koopmans, äg Manda Boström,Jens Wickström) ryttare Jens Wickström

Bratz dot com TL (SWB, Bravour-Camargue, uppf Tomas Wigren, äg Evelin Lavén) ryttare Evelin Lavén

CC Stud´s Money Maker (Bamako de Muze-Stokdals Livanos, uppf D.Carlberg&Son Intressenter/CC Stud, äg; Marie Tapper,Alice Tapper) ryttare Alice Tapper

Campotonia Z (Camposonto-Berlin, uppf och äg Alf Ericksson) ryttare Kajsa Björe

Mr Perfect (SWB,Mr Vain-Bourbon, uppf Solviksstuteri PRE, äg Stall Toleryd) ryttare Emma Emanuelsson

Lanturano de la Forge (Canturano-Nonstop uppf Vincent Preser, äg Grevlundagården i Vitaby & Haras de Prepinson) ryttare Stephanie Holmén

Marola P&M (Cornet Obolensky-Goodtimes, uppf Peter Jaspers äg AW Equestrian Sweden) ryttare Antonia Andersson

Vanessa VHL (Vannan-Comme Il Faut, uppf och äg VHL Stables) ryttare Erica Lickhammer-van Helmond

Mick Jagger EM (Cornet Obolensky-Candillo, uppf Peter A. Petersen, äg Vattle AB) ryttare Linda Heed

Program Lövsta Future Challenge International Young Horses

Fredag 28 juni: 130 Two rounds with aggregate faults
Lördag 29 juni: 135 Against the clock
Söndag 30 juni: 135 One round and jump off

En nyhet för 2024 är att de tre högst placerade hästarna i söndagens klass (som är uttagna av den svenska landslagsledningen) får en finalbiljett till den internationella 7-årsfinalen under Falsterbo Horse Show 11-14 juli. En förutsättning är att hästarna måste vara anslutna och kvalificerade till Horsewares 7-årschampionat enligt seriereglerna.

Publicerad:

Aktuellt