Annons
Annons

Markan Cosmopolit vilar från tävling

Foto: Roland Thunholm

Jens Fredricsons mästerskapshäst Markan Cosmopolit ådrog sig en lindrig skada vid de internationella tävlingarna i tyska Mannheim och vilar just nu från tävling.
- Han är nu åter igång och rids, men tiden rinner ifrån oss och vi har därför beslutat att avbryta satsningen mot OS i sommar, säger Jens Fredricson.

Därmed är sommarens OS i Paris inte längre aktuellt för ekipaget som varit med och tagit Sverige till två raka mästerskapsguld.

- Det är såklart jättetråkigt, men samtidigt vet man att det är så här med hästar och Cosmos välbefinnande kommer såklart alltid i första hand. Saker händer och jag tar aldrig något för givet. Nu planerar vi framåt och långsiktigt och låter honom komma tillbaka i lugn och ro, säger Jens Fredricson, som tagit beslutet tillsammans med förbundskapten Henrik Ankarcrona.

- Det är självklart tråkigt, men hästarnas välbefinnande kommer alltid först. Vi insåg att det blir väldigt kort om tid kvar att komma i form till OS och kom gemensamt fram till att lägga OS-planerna på hyllan för denna gång, säger Henrik Ankarcrona.

Publicerad:

Aktuellt