Annons
Annons

Finaldörren på glänt i Folksam Elitallsvenska – starka nykomlingarna vill ta chansen

Stephanie Holmén har många gånger representerat svenska landslaget på Falsterbos arena. Nu hoppas hon hjälpa sitt Henriksals RF att ta sig till final i Folksam Elitallsvenska 2024 som avgörs på arenan 7 juli.

Äntligen! Det ska ridas semifinal i Folksam Elitallsvenska. I helgen tar Norrköping Horse Show emot femton lag vid topptävlingarna där åtta biljetter till finalen i Falsterbo hägrar.
– Det är alltid en extra kick att rida i lag så det ska bli väldigt kul, säger tidigare landslagsryttaren Stephanie Holmén som tävlar för Henriksdals RF.

Att rida in på Falsterbos gräsbana för att göra upp om guldet i Folksam Elitallsvenska och titeln svenska mästare i hoppning för klubblag. Hur härligt låter inte det? Söndagen 2 juni avgörs semifinalen vid Norrköpings Horse Show och efter det vet vi vilka som får känna känslan på riktigt. En sak vet vi redan nu – samtliga i semifinalen kommer att ge allt.

– Att rida i Falsterbo är prestigefyllt och att rida in på banan där är alltid speciellt och för mig känns det så fint att finalen går där, säger Stephanie ”Steffi” Holmén.

Jag är absolut stolt, men tycker också att vi ska ta oss till semifinal med de ryttare vi har.

Hon gör sitt första år för Henriksdals RF. Klubben tog steget upp från Ridsportallsvenskan div 1 den här säsongen och tog sig direkt till semifinal.

– Jag är absolut stolt, men tycker också att vi ska ta oss till semifinal med de ryttare vi har, säger lagledare Ebba Berglöf.

Henriksdal arrangerade omgång två och tre på hemmaplan och slutade tvåa i södra zonen efter vinnande Österlens RK. Österlens RK vann samtliga tre omgångar och för Henriksdals RF räckte placeringarna två, tre och två till en klar andraplats före IM Sportriders.

– Det är aldrig lätt att slå Österlen, de har så många bra ryttare. De har varit överlägsna i vår serie men i övrigt har det varit kamp, säger Steffi.

Världsstjärnan Peder Fredricson levererade i Folksam Elitallsvenska tillsammans med hemmaklubben Österlens RK! Storslam för klubben som har dominerat södra zonen under 2024. Mathilda Hansson, Peder Fredricson, Linnea Ericsson Carey och Shane Carey ingick i laget i omgång 3. 

Foto: Privat

Hon är en av många som brinner för Folksam Elitallsvenska.
– Det är en otroligt bra uppbyggnad att rida allsvenskan med tanke på nationshoppningar exempelvis. Jag red mycket i allsvenskan som ungdomsryttare och att jag fick med mig den nerven och pressen som det innebär hade jag jättemycket nytta av sedan.

På pappret tycker jag vi har bra chans. Det är många ungas dröm att gå till final så det klart att det vore kul!

Lagledare Ebba Berglöf tycker att en finalplats är inom räckhåll.
– Ryttarna är ju inställda på det och på pappret tycker jag vi har bra chans. Det är många ungas dröm att gå till final så det klart att det vore kul, säger hon.

Henriksdals RF:S semifinallag kommer att bestå av Stephanie Holmén, Jacob Hellström, Emelie Arnell och Linnea Åberg-Cronin. Reserv är Andrea Östlund.

Finalen rids söndagen 7 juli i Falsterbo.

Startlistor och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Equisport sänder live Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Så här går det till:

Semifinalen rids i två omgångar söndagen 2 juni.

Lagen kan innehålla tre eller fyra ryttare. Om de innehåller fyra måste en ryttare vara född 2003 eller senare. Lag med tre kan bestå enbart av ryttare födda 2002 eller tidigare. De tre bästa resultaten räknas.

Hinderhöjden är 1,30/1,40 i båda omgångarna. Valfritt ekipage rider på den lägre höjden.

Lagen tar med sig felen i omgång 1 och startordningen i omgång 2 är omvänd. Lagen med minst lika antal fel efter omgång 2 rider omhoppning, och resterande lag resterande lag skiljs åt med hjälp av tiden i omgång 2.

De åtta bästa lagen i semifinalen går till final.

Följande lag är klara för semifinal:

Södra zonen
Österlens RK
Henriksdals RF
IM Sportriders

Östra zonen
Jump Club RF
Stockholms FK
Strömsholms R

Västra zonen
Hagens RF
Billdals RK
Halmstad SF

Mellersta zonen
Tärnö HK
Åby RK
Värnamobygdens RF

Norra zonen
Piteå RK
Ray SR
Borlänge RK

Fullständig ställning Folksam Elitallsvenska efter omgång 3 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Premier i semifinalen:

1:a 40 000 kr
2:a 24 000 kr
3:a 18 000 kr
4:a 12 000 kr

Publicerad:

Aktuellt