Annons
Annons

Tack för allt H&M Christian K!

En mäktig svensk hoppduo som tagit över många internationella arenor! Peder Fredricson pensionerar nu H&M Christian K (äg: Stuteri Arch).

Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Det är stjärntätt i de lugnaste gräshagarna på Grevlundagården. Med VM-silver och nationshoppningsseger i Aachen lämnar Christian K nu tävlingsbanorna.
– En otrolig häst, inget var någonsin för stort för honom, säger Peder Fredricson till H&M We Love Horses om den 17-årige stjärnan som nu gör H&M All In sällskap i hagen som pensionär.

Stuteri Arch's H&M Christian K har vunnit medalj och segrar på de största arenorna. Och han har vunnit många, många hjärtan. Inte minst Malin Henlövs som var hans hästskötare under karriärens mest framgångsrika tid.

Med en felfri runda bärgade han och Peder Fredricson som fjärde lagekipage Sveriges historiska seger i Aachens Nations Cup 2019. Han ingick i VM-silverlaget i Tryon 2018 och han har varit enormt framgångsrik på Global Champions Tour.

Det har varit en sann ära att rida honom och jag är så tacksam för den karriär vi har haft tillsammans.

H&M Christan K vann sin sista internationella GP-seger i Stockholm på Sweden International Horse Show 2022.

Malin Henlöv och Christian K fotograferas av Peder på VM i Tryon 2018. Mästerskapet slutade med svenskt lagsilver.

Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

– Det har varit en sann ära att rida honom och jag är så tacksam för den karriär vi har haft tillsammans, säger Peder till H&M We Love Horses.

Sveriges ridsportvärld säger sitt största och varmaste tack till en fantastisk häst som i högsta grad varit med och byggt hoppsportens starkaste era någonsin. Och charmat väldigt många längs vägen!

Fakta H&M Christian K

Född: 2007
Kön: Valack
Härstamning: e. Namelus R u. Sirnada ue. LBH Calvados
Stambok: KWPN
Uppfödare: G.W Klerks, Elshout, Nederländerna
Ägare: Stuteri Arch
Ryttare: Peder Fredricson
Meriter: VM-silver lag 2018, Seger i Aachens Nations Cup 2019, Seger i Rom Nations Cup 2019, Seger GCL Super Cup 2019, Seger Stockholm GP 2022

Internationella resultat H&M Christian K Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt