Annons
Annons

Wilma Hellström och Cicci BJN slog till i hetluften – på GP-pallen i Mannheim

- Jag är väl så glad som man alltid är när man får rida Cicci, säger Wilma Hellström efter tisdagens tredjeplats i GP.

Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

De var med i guldlaget på EM i Milano 2023 men har inte gjort de allra största klasserna sedan december förra året. Båda ryttare och häst gillade att vara tillbaka.
– Hon kändes bara så där som hon är - superbra, säger Wilma Hellström om stallets drottning Cicci BJN som just hoppat hem tredjeplatsen i 3* GP i tyska Mannheim.

Det var stjärntätt i toppen när Grand Prixn över 1,60 avgjordes på tisdagseftermiddagen. Wilma Hellström hade sällskap på prispallen av storstjärnorna Richard Vogel och Christian Kukuk som slutade etta och tvåa.

– Jag red på utan att ta några stora risker, med tanke på vad som komma skall. Sedan var jag först ut i omhoppningen och då blir det ofta att man kunde gjort något steg mindre här och där. Hon kändes superfin och väldigt kul att få göra detta med henne, säger Wilma.

Hon är rolig för hon har full koll på när det är något viktigt som ska hända. Känns redan på framridningen att hon har full koll.

Efter ett kortare tävlingsuppehåll vid årsskiftet påbörjade de OS-säsongen utomhus i Olivia i januari och nu tyckte Cicci att det var helt rätt att ta tag i en uppgift av de tuffare slaget igen.

– Hon är rolig för hon har full koll på när det är något viktigt som ska hända. Känns redan på framridningen att hon har full koll, är mer fokuserad och inte fullt så stojjig som hon kan vara, säger Wilma Hellström.

Och så är det väldigt kul att vara ute med laget igen, det har man saknat.

För Cicci BJN väntar närmast 5* tävlingar med nationshoppning vid Piazza di Siena i Rom 23-26 maj. Förutom tredjeplatsen i GP kan Wilma Hellström också lägga till en tredjeplats i 1,50-tidshoppning med Quinti von Hof på helgens framgångslista.

– Han kändes också jättefin. Sedan är jag väldigt nöjd med vad Eleven har gjort här, det är min nästa framtidsstjärna. Och så är det väldigt kul att vara ute med laget igen, det har man saknat, säger Wilma Hellström.

Resultat Mannheim, Tyskland:

3* GP 1,60-hoppning med omhoppning

1) Richard Vogel, Tyskland, Cydello, 0+0 fel, 41,74 sek
2) Christian Kukuk, Tyskland, Nice van’t Zorgvliet, 0+0 fel, 42,49 sek
3) Wilma Hellström, Sverige, Cicci BJN, 0+0 fel, 45,06 sek
11) Lina Heed, Sverige, Laurien van Orshof, 4 fel, 77,68 sek
24) Fredrik Spetz, Sverige, Flanagan, 8 fel, 81,64 sek

Fullständig resultatlista Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till sändning på ClipMyHorse Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt