Annons
Annons

Frida Andersén på pallen när Sverige levererade ny storhelg

Frida Andersén och Stonehavens Baby Blue (arkivbild).

Foto: Kim C Lundin

Ett nytt OS-kval och en världstalang som glänste på nytt. Det är lite av vad fälttävlans förbundskapten kan glädja sig åt efter helgens fyrstjärniga klasser i tyska Marbach.
– Någonstans bland ovissheten och det hårda arbetet som alla gör så kommer guldkorn som visar att det vi vill är möjligt, säger Fredrik Bergendorff.

Sara Algotsson Ostholt och Dynamite Jack är i en lugn period efter succén med sjätteplatsen i Saumur Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för två veckor sedan och var inte på plats i Marbach. Då tog hennes landslagskollegor emot stafettpinnen och stod för nya formbesked.

Frida Andersén slutade trea i CCI4*L med Stonehavens Baby Blue. Klassen hade endast nio startande men nivån i toppen var hög; segrade gjorde bronsduon från OS i Tokyo, Andrew Hoy och Vassily de Lassos. För Fridas del betydde 33,0 i dressyren, felfri i terrängen 4 straffpoäng i hoppningen och att hon nu har två hästar formellt kvalade till OS.

– Häftigt, nästan lite overkligt. Att sluta på så låga straff i en lång tävling är ju jättebra. Jag har haft lite skakig väg in i den här tävlingen men hon verkligen växte här. Jag har också bytt tillbaka till ett bett jag hade förra året och nu känner jag att vi är tillbaka där det känns enkelt och självklart, säger Frida Andersén.

Ytterligare en tävling på rätt väg. Dressyren faller på plats och han var superfin i hoppningen. Jag är så nöjd.

Redan tidigare OS-kvalade mästerskapsstjärnan Box Leo var stabil på hög nivå och slutade 11:a i CCI4*S

– Verkligen så fin. Ytterligare en tävling på rätt väg. Dressyren faller på plats och han var superfin i hoppningen. Jag har missat lite galoppjobb i vår och kunde inte gå helt på tiden här, men det vet jag ju kommer. Jag är så nöjd, säger Frida Andersén.

Alla pratar om honom. Alla vill se honom. Han har en otrolig utstrålning och talang!

Louise Romeike lotsade sin mäktiga Caspian 15 till en fjärdeplats i CCI4*S. Den tioåriga valacken drar sannerligen blickarna till sig och lyser av kraft och självförtroende.

– Alla pratar om honom. Om det är andra nationer eller funktionärer, spelar ingen roll. Alla vill se honom. Han har en otrolig utstrålning och talang. En riktig superhäst och jag kan inte tänka mig någon bättre än Louise att matcha honom, säger Fredrik Bergendorff.

Louise Romeikes Caspian spås en lysande framtid. I Luhmühlens CCI4*S 2024 fick de den internationella fälttävlansvärlden att dra efter andan under banhoppningen. 

Foto: Sivert Jonsson

Med 31,7 i dressyren, två sekunder över tiden i terrängen och felfri banhoppning höll svenskduon bland andra EM-silvermedaljörerna Michael Jung och Chipmunk bakom sig i resultatlistan där franske Astier Nicholas stod överst.

– Terrängen var super! Det kändes riktigt bra, han känns säker och snabb. Han kändes väldigt fin i alla delmomenten, jättekul, säger Louise Romeike.

Han är så klart min favorit!

Hon är medveten om vilken stjärna hon har men stannar här och nu när det gäller form och eventuella laguttagningar.

– Han är så klart min favorit. Nu gjorde han är riktig bra tävling här men Lumühlen blir också en viktig tävling där vi behöver prestera bra. Sedan får vi se, säger Louise Romeike.

De pushar varandra, pushar sig själva och gör jobbet tillsammans. Det ser väldigt bra ut.

Än så länge vet ingen vad som kommer att hända vid det stora målet för 2024 - OS i Paris. Men formbeskeden fälttävlan levererar om och om igen visar att förberedelserna just nu tar allt i rätt riktning.

– Ryttarna gör det så bra. De pushar varandra, pushar sig själva och gör jobbet tillsammans. Det ser väldigt bra ut, säger Fredrik Bergendorff.

Resultat Marbach, Tyskland

CCI4*L:
1) Andrew Hoy, Australien, Vassily de Lassos 31,0 straffpoäng
2) Dirk Schrade, Tyskland, Casino 80 33,3 straffpoäng
3) Frida Andersen, Sverige, Stonehavens Baby Blue 37,8 straffpoäng

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

CCI4*S:
1) Astier Nicholas, Frankrike, Babylon de Gamma 28,0 straffpoäng
2) Nicolas Touzaint, Frankrike, Diabolo Menthe 28,7 straffpoäng 3) Gireg Le Coz, frankrike, Aisprit de la Loge 30,5 straffpoäng
4) Louise Romeike, Sverige, 32,5 straffpoäng
10) Amanda Andersson, Sverige, 34,8 straffpoäng
11) Frida Andersen, Sverige, Box Leo 35,9 straffpoäng
14) Amanda Staam, Sverige, Corpoubet At 37,6 straffpoäng

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt