Annons
Annons

Pontus Hugosson närmade sig mästerskapsklass med andraplats

Man har all anledning att vara glad när man nått ett av årets stora mål! Fälttävlansryttaren Pontus Hugosson och Zin Fire har tagit klivet upp i mästerskapsklassen CCI4* L. 

Foto: Privat

De slutade tvåa i CCI4*L i polska Strzegom. Resultatet innebär att fälttävlansryttaren Pontus Hugosson och hans Zin Fire nu klarat det formella OS-kvalet.
– Målet har varit att göra denna klassen före Paris, och nu blev det med en så fin placering dessutom så jag är väldigt glad, säger Pontus.

Före honom i resultatlistan fanns endast Christopher Burton, Australien tillsammans med Clever Louis. Resultatet summerades till 47,2 straffpoäng efter de tre delmomenten dressyr, terräng och banhoppning. Vid lördagens terräng fick han ett viktigt besked.

– När man ska göra en terräng på 10 minuter så vet man aldrig riktigt hur det kommer att kännas förrän efteråt. Jag tog det lite lugnt i mitten av banan för att vara säker på att ha krafter kvar men det hade jag inte behövt. Han har den uthålligheten som krävs för de här klasserna, det vet jag nu, säger Pontus Hugosson.

Viktigaste av allt så är han väldigt pigg och fräsch ute i hagen nu.

I terrängen var de felfria på hinder och hade 3,6 tidsfel. Tillsammans med dressyrpoängen 38,0 och 5,6 straffpoäng i hoppningen säkrade det kvalet till OS och också andra mästerskap framöver.

– Vi hade små missar i dressyren men där hoppas jag att vi kan fortsätta att utvecklas. I hoppningen vara jag väldigt stolt över honom men inte lika stolt över min egen prestation. Han kämpade på fint på söndagen. Och viktigaste av allt så är han väldigt pigg och fräsch ute i hagen nu, säger Pontus.

Det är väldigt tufft att komma in i laget för vi har så många duktiga ekipage och det är fantastiskt kul så klart.

Han är glad över kvalet och andraplatsen i den tio ekipage stora klassen men vill inte dra för stora växlar av vad det kan innebära.

– Det är väldigt tufft att komma in i laget för vi har så många duktiga ekipage och det är fantastiskt kul så klart. Det var mitt mål att göra kvalet innan OS men vad det leder till har jag ingen aning om ännu, säger Pontus Hugosson.

Nu stämmer vi av och ser lite vad som kan passa. Hittills efter helgen har det mest varit eufori

Nu blir det lite vila för Zin Fire och Pontus får tid att göra upp nya planer. 

– Nu får han sin återhämtning och landa lite i detta. Jag ska prata med mitt team och också med förbundskaptenen. Jag brukar inte ha för långa och för detaljerade planer för de brukar man oftast få ändra vad gäller hästar. Så nu stämmer vi av och ser lite vad som kan passa. Hittills efter helgen har det mest varit eufori, säger Pontus Hugosson.

Strzegom, Polen – internationell fälttävlan, CCI4*L:

1) Christopher Burton, Australien, Clever Louis, 35,4 straffpoäng
2) Pontus Hugosson, Sverige, Zin Fire 47,2 straffpoäng
3) Joanna Pawlak, Polen, Fantastic Frieda, 52,4 straffpoäng

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt