Annons
Annons

Elfte SM-guldet för Patrik Kittel

Foto: Roland Thunholm

Patrik Kittel närmar sig legendaren Ulla Håkansons rekord på tolv SM-guld i dressyr. Under söndagseftermiddagen tog han sitt elfte guld och det sjunde i rad.

- Det är alltid nervöst. Många tycker att 'du har så många SM-guld och så mycket erfarenhet', men man är ändå lika nervös och vill att hästen ska göra bra ifrån sig och att man själv ska rida bra, säger Patrik Kittel.

Många tycker att 'du har så många SM-guld och så mycket erfarenhet', men man är ändå lika nervös.

Folksam SM i dressyr för seniorer avgörs i Grand Prix och Grand Prix Kür. Resultatet från båda klasserna räknas ihop och den med högst procent totalt vinner SM. Med segrar i båda klasserna och ett kürresultat på finfina 77,52 procent vann Patrik Kittel SM med över sju procentenheters marginal till silvermedaljören Tinne Vilhelmson Silfvén på Devanto. På bronsplats kom Emma Jönsson på Gerion. Därmed upprepades hela pallen från SM 2023!

Foto: Roland Thunholm

- Det har varit jättekul att vara här och Forever Young har verkligen gått superfint båda dagarna. Vi har också sett otroligt fin ridning här på alla framridningar och det har varit ett fantastiskt publikstöd, säger Patrik Kittel, som berömmer arrangören Grevagårdens Ryttarförening.

De har arrangerat ett fantastiskt SM här på Grevagården.

- Det har varit top notch! Det har varit mycket människor här och tittat och jag tycker verkligen att de har arrangerat ett fantastiskt SM här på Grevagården.

Folksam SM i dressyr för seniorer 2024

Guld: Patrik Kittel, Tranås Ridklubb – Forever Young HRH, 151.303
Silver: Tinne Vilhelmson Silfvén, Djursholms Ridklubb – Devanto, 144.005
Brons: Emma Jönsson, Särö Ryttarförening – Gerion, 139.838

Fullständig resultatlista Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Resultat söndagens kür Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

SM-resultat genom tiderna

Publicerad:

Aktuellt