Annons
Annons

Rolf-Göran och Zuccero på pallen efter rafflande omhoppning

Ingen kunde rå på Scott Brash när det tävlades i hoppning i Friends Arena under fredagen. Bästa svensk blev Rolf-Göran Bengtsson som visade fin form med Zuccero.
- Det är alltid kul att komma hem till Sverige och tävla och jag känner verkligen vilket stöd vi får från läktarna, säger Rolf-Göran.

Efter en händelserik grundomgång var det fem ryttare som skulle göra upp i en omhoppning över 1,50-hinder under fredagskvällen på Sweden International Horse Show.

Två svenskar var med men konkurrensen var stenhård.

När Rolf-Göran Bengtsson gick ut som andra startande satte han ordentlig press på de andra med en i stort sett prickfri runda där svängarna var tajta och tempot högt. Problemet var bara att efter honom kom två av världens skickligaste ryttare.

Han har gjort väldigt få tävlingar efter EM och det här var ett bra genrep.

Harrie Smolders gick i mål med en två tiondelar snabbare tid och Scott Brash gjorde succé med en vindsnabb tid tillsammans med Hello Mr President.

Malin Baryard-Johnsson sist ut

Sist ut i startfältet var sportchef och hemmaryttare Malin Baryard Johnsson tillsammans med en potentiell framtida förstahäst, Diamantino VDL. Hon gav det ett försök och det blev värdefull omhoppningserfarenhet för den långbenta valacken, men tiden räckte inte till pallplats utan hon slutade fyra.

- Lite synd på de där två tiondelarna, jag hade inget på Scott men tvåa hade jag kunnat bli. Zuccero känns som att han är i väldigt fin form, han har gjort väldigt få tävlingar efter EM och det här var ett bra genrep inför kommande tävlingar, säger Rolf-Göran efter sin klass.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt