Rid med oss ut!

Den 2 juli 2023 arrangerar vi evenemanget "Rid med oss ut" på vackra Hovdala.

Vi i Skånes Distanskommitté vill bjuda in er till en inspirerande och spännande dag i naturen. Detta är det perfekta tillfället för er som är nyfikna på distansrittens värld, men ännu inte tagit steget att prova. Självklart är även ni som har erfarenhet av distansritt varmt välkomna att delta.

Vi kommer att rida två slingor, båda belägna på Hovdalas permanenta ridslingor. Först rider vi en lugn slinga på 8 km, där ni får möjlighet att njuta av naturen och ta in atmosfären i en avkopplande takt. För de som önskar fortsätter vi sedan antingen med ytterligare en varv på den 8 km långa slingan, eller så kan ni välja den andra slingan som sträcker sig över 12 km. Här kommer vi att öka tempot något och inkludera några galoppsträckor. Båda rundorna kommer att anpassas efter deltagande ekipage för att säkerställa en trivsam upplevelse för alla.

Efter ridturen bjuder vi på en välbehövlig fikapaus och kommer även att berätta mer om distansritt som tränings- och tävlingsform. Vi kommer att dela med oss av material om distans och du är självklart välkommen att ställa frågor under ridturen. Om du har några frågor eller funderingar innan evenemanget kan du också skicka maila distansiskane@gmail.com eller kontakta Mia på telefonnummer 0708–262826.

Det bästa av allt är att detta evenemang är helt kostnadsfritt för både ryttare och medhjälpare.

Anmälningslänk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Sista anmälningsdag är den 27 juni.

Vi träffas uppsuttna kl 12 på hästparkeringen vid Hovdala. Ytterligare information om ritten kommer att finnas tillgänglig på vår Facebooksida "Skånes Distansryttare".

Evenemanget "Rid med oss ut" syftar till att synliggöra distansritten och möta nya ryttare som är intresserade av att prova på denna spännande gren. Distansritt är för närvarande en relativt liten gren i Sverige, till skillnad från några av våra grannländer där den har en betydligt större spridning. Vi hoppas att vi kan få just dig intresserad av denna tränings- och tävlingsform som bygger på samspelet människa - häst - natur.

Välkomna!

Publicerad: