Häst, ryttare och sadel

FOTO: Suzanne Engelbert

Välkommen till en spännande och lärorik NIF-kurs om Häst, Ryttare och Sadel!

Kursen riktar sig till ridlärare, ridskolepersonal och alla andra hästintresserade som vill fördjupa sina kunskaper om hur hästens kropp fungerar under ryttare, hur sadeln påverkar hästen och ryttaren samt hur man kan arbeta med sitsen utifrån anatomi och rörelselära.

Vi är stolta över att kunna erbjuda två erfarna kursansvariga som tillsammans har gedigen kunskap inom sadelinpassning, anatomi och rörelsemekanik. Anna Havsjö är Leg. Fysioterapeut och arbetar på Evidensia Specialisthästsjukhuset i Helsingborg. Emelie Malmqvist från Rätt Sadel har lång erfarenhet inom sadelinpassning, anatomi och rörelsemekanik.

Under kursens gång kommer vi att ta upp hästens anatomi och rörelselära, samt hur hästen kan använda sin kropp på ett hållbart sätt under ryttare. Vi kommer även att fokusera på ryttarens anatomi och sits, och vad som är viktigt att titta på som instruktör för att undervisa på ett bra sätt. Dessutom kommer vi att undersöka sadelns inverkan på häst och ryttare.

Vi kommer att ha både praktiska och teoretiska moment under kursen. Praktisk genomgång av ryttarens sits avsuttet på sadelbock, där vi kommer att titta på vad som är viktigt att titta på som instruktör, samt vad olika avvikelser och svårigheter i sitsen kan bero på. Vi kommer även att ha en praktisk genomgång av sadelns passform till ryttaren respektive hästen.

Dessutom kommer vi att ha en uppsutten genomgång med demo-ekipage, där vi tittar på hur sadeln påverkar hästen och ryttaren. Vi går igenom uppsutten sitsanalys och vanliga problem med sitsen, samt hur man kan tänka för att jobba med dem utifrån anatomi och rörelselära.

Vi avslutar kursen med tips och tricks för att modifiera, förbättra och förändra den utrustning man har utifrån verksamhetsperspektivet.

Kursen kommer att äga rum den 2 juni på Viarps Kör och Ridklubb mellan klockan 09:00-13:00. Priset för kursen är 700 kr och fika ingår.

Anmälningslänk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Sista dag för anmälan är den 24 maj.

Missa inte denna möjlighet att fördjupa dina kunskaper om häst, ryttare och sadel!
Anmäl dig idag och ta första steget mot att bli en ännu bättre ridlärare eller hästägare.

Publicerad: