Vi i Stallet

Vi i stallet är hästkunskapstävlingen för barn som, från det år de fyller nio till och med det år då de fyller tretton, arrangeras av Skånes Ridsportförbunds ungdomssektion, DUS.

Till dig som vill vara med

Kolla med din ridlärare eller med ungdomssektionen i föreningen om ni skulle kunna vara med i tävlingen. Du och dina lagkompisar ska vara 9-13 år och ni ska vara 3-5 deltagare för att fylla ett lag. Är ni fler i föreningen som är intresserade så kan ni anmäla flera lag. Under tävlingen ges möjlighet till lässtöd för deltagare som behöver det.

Plugga på teorilektioner

Någon äldre medlem i föreningen förbereder lagen genom att i god tid innan hålla i teorilektioner som utgår från boken och webben Vi i stallet. Vill man så kan boken köpas även av privatpersoner om man önskar läsa på mellan teorilektionerna, se information längre ner på sidan. När ni fått ihop ett eller flera lag anmäler kursledaren (som också agerar lagledare på tävlingsdagen) laget.

Till dig som ska vara kursledare/lagledare

Föreningen anmäler ett eller flera lag. Varje lag består av 3-5 medlemmar som är 9-13 år. Det är föreningens uppgift att införskaffa boken Vi i stallet. I många föreningar är det äldre medlemmar i föreningens ungdomssektion som håller i teoritillfällena.

Vi i stallet-boken

Det är en arbetsbok med tillhörande webb som finns på vår utbildningsportal. Där hittar ni filmer, olika quiz och annat material som ni kan använda er av i undervisningen. Upplägget som varit tidigare med olika kapitel är borttaget och tävlingen kommer att baseras på hela boken.

Boken Vi i stallet beställs via SISU Förlag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Beställningen kan även göras via telefon 0411-16777

Börja planera in antal teoriträffar och informera föreningens barn som är 9-13 år om tävlingen. Kursledaren ska på tävlingsdagen även medverka och stötta laget som lagledare, dock får inte lagledaren vara med i tävlingsmomentet.

FINAL!!

Datum: 21 maj, kl. 10.00 - ca 13.00.
Plats: Flyinge, lokal aulan
Anmälningsavgift: 350:-/lag

ANMÄLNINGSLÄNK Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Info om tävlingen

Observera att sista dag för anmälan är den 5 maj, viktigt att ni anger kontaktuppgifter till lagledaren. Lagledaren ansvarar för anmälan av laget, namn och uppgifter på lagdeltagare lämnas på plats under finaldagen.

Priser i Distriktsmästerskapet: Vinnarlaget i varje distrikt vinner 2500:- till föreningens ungdomssektion. Rosetter och present till deltagare utlovas

Frågor: via e-post direkt till DUS alternativt till kansliet.

Varmt välkomna!! DUS – Distriktets Ungdomssektion

Publicerad: