Ridskolecupen - Final

FOTO: Caroline Cronsell

På söndag går den stora finalen av Ridskolecupen!

Under vår och höst har 11 föreningar varit med i Ridskolecupen.

De har bjudit in varandra till tävling på respektive förenings hästar och nu den 13 november är det dags att mötas i Flyinge med 2 egna hästar.

Tanken med serien är att erbjuda våra medlemmar som inte har egen häst att också få tävla i ett lag i en serie för sin klubb. Skapa lagkänsla, klubbkänsla och inspirera till ytterligare kunskapsinhämtning. Laget innehåller 4 lektionsryttare enligt TR I mom 111. 9.7 Två ryttare rider dressyr och två ryttare hoppar.

Alla i lagen får fina goodie bags med innehåll från Hööks Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Agria Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Lagledarna får fin överraskning av Världens mesta häst på Min Häst. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vem blir utnämnd till årets Ryttarrespekt?

Morgonen inleds med att alla fyra lagdeltagare skriver ett teoriprov där frågorna är hämtade från Hästkunskapssajten. Frågorna är på bronsmärkesnivå Ryttarmärket.

Därefter är det banvisning kl 9.00 och första start i hoppningen är 9.30. Efter gemensamt undanplockande av hindermaterialet lyfts dressyrstaketen fram och 12.30 entrar det första dressyrekipaget stora ridhuset. Dressyren rids i Dressyrryttartest I:2 där ryggningen i programmet utgår och istället ersätts av halt.

Efter finalen räknas alla resultat samman, även resultatet från teoriprovet och det segrande laget koras till ”Ridskolemästare 2022”

Priser utgår även till bästa Hopplag samt till bästa Dressyrlag samt till Bästa laget i Hästkunskap.

Och inte minst så utses årets RYTTARRESPEKT. Det är ett pris för bästa ridsportanda som delas ut av cupsponsorn Hööks Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Under året har lagen och lagledarna nominerat in personer som på något sätt har utmärkt sig lite extra utifrån ridsportandan.

Ridsportandan skapar trivsel, trygghet och hjälper oss att arbeta tillsammans och för våra hästars bästa. Ridsportandan gör det enklare för alla att ta ansvar och agera utifrån våra gemensamma värderingar. Det blir lätt att göra rätt. Ridsportandan skapar kraft i organisationen och gör att alla - aktiva, ledare och föräldrar – kan vara goda ambassadörer för ridsporten. Vi är bäst tillsammans!


Officiella funktionärer

  • Hoppning/inverkansridning: Anette Tukk
  • Dressyr: Christina Eghall
  • Hoppdomare/Speaker: Niclas Swerre
  • Överdomare: Maria Sånesson
  • Banbyggare: Färdig banskiss från SvRF

Vi ser fram emot en trevlig finaldag på Flyinge där vi hoppas på att ni har många med er från ridskolorna som hejar fram era lag!

Publicerad: